Μια σημαντική εικαστική έκθεση με διεθνή χαρακτήρα διοργάνωσε ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος “Το Αιτωλικό”, στις 23/24 και 25 Σεπτεμβρίου στο Μουσείο Βάσως Κατράκη.

Το βράδυ των εγκαινίων στις 23/9, ο χώρος του Μουσείου γέμισε από χαρούμενα πρόσωπα, από φίλους της Τέχνης που προσήλθαν να απολαύσουν εικαστικά έργα ζωγραφικής, χαρακτικής και γλυπτικής. Μια πολυεπίπεδη, αδέσμευτη στις καταβολές της, ζωντανή και άμεση εικαστικά έκθεση που ενθουσίασε τους επισκέπτες της!

Η έκθεση τελούσε υπό την Αιγίδα και την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, ενταγμένη στη Δράση “Ανάσες Πολιτισμού – Αιτωλικό 2022” που υλοποιεί ο Σύλλογός.

Στην Έκθεση παρουσιάστηκαν έργα μελών της Πινακοθήκης των Χρωμάτων Θεσσαλονίκης στα πλαίσια της 4th Trienalle “Our Brain Sells” και έργα πάνω από 200 καλλιτεχνών από όλον τον κόσμο, στα πλαίσια της International MAIART Exhibition “Πόλις Νήσος / Island City – μικρών διστάσεων εικαστικών έργων, καθώς και των καλλιτεχνικών φακέλων τους με τους οποίους ταχυδρομήθηκαν στη πόλη.

Στο άνοιγμα της Έκθεσης, χαιρετισμό έδωσε ο Πρόεδρος του Μουσείου Κώστας Καστανάς και μίλησαν η Επιμελήτρια της έκθεσης Αφροδίτη Καραμανλή και οι Χαράκτριες Χαρά Μπούκα και Βασιλική Κολιπέτσα, ενώ τον συντονισμό της διαλογικής συζήτησης είχε ο Χαράκτης / Ζωγράφος Μιχάλης Κότσαρης.

Παράλληλα σε ζωντανή σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη, ο Εισηγητής της έκθεσης Γεώργιος Ορφανίδης – υπ. Δρ. Αρχαιολόγος, Ιστορικός Τέχνης, Art Curator – εξήγησε με ευσύνοπτο λόγο την “φιλοσοφία” της συγκεκριμένης έκθεσης.

Στο κλείσιμο της Έκθεσης πραγματοποιήθηκαν εικαστικά εργαστήρια από τον Αρχιτέκτονα Δημήτρη Τεκενετζή σχετικά με την Ιαπωνική καλλιγραφία και την Αφροδίτη Καραμανλή για τις τεχνικές ζωγραφικής της Αρχαίας Ελλάδας, με μεγάλη συμμετοχή που ενθουσίασε στην πράξη μικρούς και μεγάλους!

Τα εργαστήρια παρακολούθησαν επίσης την επομένη και οι μαθητές του Γυμνασίου Αιτωλικού και ευχαριστούμε την Διευθύντρια κ. Αντα Χαλαζιά για την ευαισθητοποιησή της συμμετοχής τους!«Ήταν πραγματικά μια μοναδική και ξεχωριστή Εκθεση! Θα θέλαμε εδώ να ευχαριστήσουμε το Φιλότεχνο κοινό της πόλης μας , όπως και του Μεσολογγίου, του Αγρινίου, της Ναυπάκτου της Πάτρας κ.α. που επισκέφθηκαν την έκθεση και μας στήριξαν με τα καλά τους λόγια! Επίσης ευχαριστούμε το Δ.Σ. του Μουσείου Βάσως Κατράκη και ιδιαίτερα τον πρόεδρό του Κώστα Καστανά για την φιλοξενία στους χώρους του Μουσείου και την άψογη συνεργασία!Και κάπου εδώ δεν θα μπορούσαμε παρά να εκφράσουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους καλλιτέχνες που για πέντε μέρες φιλοξενήσαμε στο Αιτωλικό. Ηταν μαζί μας, με τη θετική τους ενέργεια και μοιραστήκαμε όμορφες σκέψεις και όνειρα για έναν καλύτερο τρόπο αντιμπετώπισης της καθημερινόητας που ζούμε…

Γνώρισαν τον Αιτωλικό μας, επισκέφθηκαν το Μεσολόγγι και τα τοπόσημά του, και έκαναν ένα υπέροχο road trip στις περιοχές του Δέλτα του Αχελώου, στiς Οινιάδες και στον Λούρο» αναφέρει ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος.

Οι “Ανάσες Πολιτισμού – Αιτωλικό 2022” συνεχίζονται – Ο Σύλλογός διοργανώνει στο Αιτωλικό, “Πόλις/Νήσος – City Island” την επόμενη Δράση του… Φύση και Τέχνη!


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΟ ΑΙΤΩΛΙΚΟ