Πλέον ο χρόνο κυλάει αντίστροφα για τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές. Έχουμε κάτι λιγότερο από ένα χρόνο μπροστά μας με όλους τους ενδιαφερόμενους να προετοιμάζονται για την μάχη της διεκδίκησης της δημαρχιακής καρέκλας.

Οι φερόμενοι υποψήφιοι Δήμαρχοι έχουν εντείνει τις προσπάθειες τους για την εύρεση συνεργατών τους και ένας ένας ανακοινώνουν τις υποψηφιότητες τους.

Την αρχή την έκανε, περίπου πριν ενάμιση μήνα, η Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Μεσολογγίου Όλγα Δασκαλή. Όπου σε ανοικτή εκδήλωση στο Μεσολόγγι (και προσεχώς Αιτωλικό την μεθεπόμενη Κυριακή) ανακοίνωσε την υποψηφιότητα της και παρουσίασε το πλάνο της για τον δήμο μας.

Δεύτερος την σκυτάλη των ανακοινώσεων πήρε ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Ι.Π. Μεσολογγίου Σπύρος Διαμαντόπουλος δημοσιεύοντας την υποψηφιότητα του με την βοήθεια ένος video και μιας ανάρτησης στο προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

Αναμένουμε την τρίτη επίσημη υποψηφιότητα αλλά και τις τελικές κινήσεις των υπόλοιπων φερόμενων υποψήφιων, οι οποίοι όπως έχω γράψει στο παρελθόν δεν είναι λίγοι.

Αυτό όμως που περιμένω, προσωπικά, περισσότερο από όλα είναι να δούμε τους συνεργάτες των υποψηφίων, τους υποψήφιους τοπικούς και δημοτικούς συμβούλους. Αυτό, για μένα, έχει μεγαλύτερη σημασία ακόμα από τον ίδιο τον υποψήφιο Δήμαρχο.

Και έχει σημασία επειδή,

χωρίς συμβούλους δεν μπορείς να γίνει κάποιος Δήμαρχος,

οι σύμβουλοι είναι οι ραχοκοκαλιά του συνδυασμού,

οι σύμβουλοι κάνουν γνωστούς τους διεκδικητές του θώκου στις κοινωνίες μας,

ο σύμβουλος «μαζεύει» σταυρούς για να κερδηθούν οι εκλογές,

οι σύμβουλοι είναι η εικόνα του Δημάρχου προς τα εμάς,

οι σύμβουλοι (πρέπει να) γνωρίζουν τα προβλήματα του τόπου μας,

οι σύμβουλοι είναι το όχημα του κάθε υποψηφίου για να φτάσει στον δημαρχιακό θρόνο,

Και έκτος των παραπάνω,

είναι αυτοί που βρίσκουμε πρώτοι στο δρόμο όταν προκύπτει ένα ζήτημα,

οι σύμβουλοι είναι αυτοί που έρχονται σε περισσότερη επαφή μαζί μας,

είναι αυτοί που ακούνε τα παράπονα μας,

είναι αυτοί που «τσακώνονται» καθημερινά για την ορθή λειτουργία της κοινότητας μας,

είναι αυτοί που προσπαθούν να βρουν λύσεις για τα προβλήματα μας,

οι σύμβουλοι είναι οι εκπρόσωποι μας στα διοικητικά όργανα του δήμου,

οι σύμβουλοι (πρέπει να) προτείνουν λύσεις στα προβλήματα μας,

οι σύμβουλοι (πρέπει να) είναι αυτοί που διεκδικούν ένα καλύτερο αύριο για μας.

Η προϊστορία έχει δείξει ότι χωρίς κάλους συμβούλους δεν έχουμε καλή δημαρχεία.

Πριν αποφασίσεις να στηρίξεις κάποιον υποψήφιο Δήμαρχο, σε παρακαλώ, κοίτα πρώτα τους συνεργάτες του, κοίτα ποιους έχει δίπλα του.

Μην πέσουμε στα ίδια λάθη, τα οποία τα πληρώνουμε ακριβά μέχρι και σήμερα.

Βαρέθηκα να βλέπω συμβούλους που δεν γνωρίζουν τα πραγματικά προβλήματα του τόπου μας, που δεν διεκδικούν τα αυτονόητα, που βλέπουν τις θέση τους σαν ένα σκαλοπάτι για το επόμενο πολιτικό στάδιο της καριέρα τους, που αντί να ασχοληθούν με τον δήμο μας ασχολούνται με τις δουλείες τους, που δεν καταθέτουν ιδέες για να πάει μπροστά ο τόπος μας,που δεν παράγουν έργο, που μένουν στην πεπατημένη, που βλέπουν τις εκλογές σαν επάγγελμα, που δεν παίρνουν τον λόγο στα συμβούλια, που δεν έχουν γνώμη για κύρια θέματα στην περιοχή μας, που συμφωνούν πάντα με τα «αφεντικά» τους και που νοιάζονται αν φαίνονται στις φωτογραφίες.

Απλά βαρέθηκα.

Σπυρίδων Δ. Σταράμος

*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου, χωρίς την προηγούμενη έγγραφη άδεια του etoliko.gr*