Ο Αντώνης, ο Νίκος, ο Σταύρος, ο Διονύσης και ο Βασίλης πήγαν στο τηλεπαιχνίδι Ρουκ Ζουκ. Έχει τύχει κι άλλη φορά να πάνε Αιτωλικιώτες σε τηλεπαιχνίδια, μεμονωμένα όμως κι όχι σαν ομάδα.

Τις τελευταίες μέρες είχαμε την ευκαιρία να δούμε αυτά τα επεισόδια στην τηλεόραση και σίγουρα αυτό που είδαμε δεν ήταν «μια από τα ίδια».

Τα παιδιά μάς έδειξαν πώς λειτουργεί μια ομάδα, πώς είναι οι δεμένες παρέες, πόσο σημαντικό είναι να είσαι αληθινός και ακομπλεξάριστος.

Το Αιτωλικό προβλήθηκε μέσα από την παρουσία των παιδιών, οι οποίοι όχι μόνο έβγαλαν τον καλύτερο εαυτό τους, αλλά γέμισαν και την παραγωγή με “καλούδια” από τον τόπο μας, διαφήμιση μοναδική και πολύ έξυπνη! Η παρουσιάστρια ενθουσιάστηκε και σίγουρα διασκέδασε πολύ τα συγκεκριμένα γυρίσματα.

Το Twitter “πήρε φωτιά” με αναρτήσεις που απολάμβαναν αυτό το μοναδικό τρόπο επικοινωνίας της αιτωλικιώτικης ομάδας με τα παρατσούκλια και τις προσωπικές τους ιστορίες και το κανάλι έφτιαξε νέο διαφημιστικό τρέιλερ με την ομάδα της “Πόκας της Δευτέρας”.


Ο Πάνος Ακρίδας ανάρτησε στο λογαριασμό του στο Facebook για την ομάδα των παιδιών και τη συμμετοχή τους στο παιχνίδι, τα πολύ εύστοχα λόγια:

Αν και όχι βέρος Αιτωλικιώτης στο Αιτωλικό έχω περάσει τα περισσότερα χρόνια μου, είτε αυτά είναι τα γυμνασιακά μου είτε τα επαγγελματικά μου.

Μέσα από τις παρέες μου γνώρισα το χιούμορ αυτών τον ανθρώπων και το θαύμασα.
Στην αρχή, πριν μπω στο πνεύμα τους νόμιζα πως θα αρπαχτούν, θα πιαστούν στα χέρια.

Όταν ξεπέρασα αυτό το στάδιο άρχισα να απολαμβάνω αυτό το αλέγκρο περιβάλλον που βίωνα. Το χιούμορ δεν είναι ουρανοκατέβατο. Είναι υπόθεση ευφυΐας, κουλτούρας και φυσικού περιβάλλοντος. Ειδικά το τελευταίο με την απλοχεριά του είναι καθοριστικό.

Η παρουσία μιας παρέας Αιτωλικιωτών  στο τηλεπαιχνίδι Ρουκ Ζουκ δεν είναι τίποτα το σπουδαίο, έχουν πάει κι άλλοι.Για δείτε όμως την ονομασία της ομάδας ….”Η πόκα της Δευτέρας” ! Τίτλος που σε παραπέμπει σε θεατρικό έργο.

Λογική επιλογή, αφού η συντριπτική πλειοψηφία της παρέας, ουκ ολίγες φορές, έχει συμμετάσχει σε θεατρικά δρώμενα και έχει πολλάκις εκτεθεί στο κοινό. Λογικό είναι λοιπόν να υιοθετούν τέτοιους τίτλους, να δρουν με άνεση και να αλληλοϋποστηρίζονται επί σκηνής, ως όταν ο συμπρωταγωνιστής τους χάνει τα λόγια του και του κάνουν πάσα χωρίς να γίνει αυτό αντιληπτό από το κοινό.

Αυτή, λοιπόν, η καταπληκτική ικανότητα να βρίσκουν μεταξύ τους τη μπάλα με τη μία και να δίνεται η απάντηση, πριν ακόμη ολοκληρώσει την περιγραφή ο συμπαίκτης, είναι η απόδειξη αυτών που ισχυρίζομαι για το χιούμορ και την ευφυΐα των ανθρώπων αυτού του τόπου.

Βάσω Νικολογιάννη

*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου, χωρίς την προηγούμενη έγγραφη άδεια του etoliko.gr*