Την προηγούμενη εβδομάδα δεν τα είπαμε. Δεν μπόρεσα, βλέπετε, να γράψω το καθιερωμένο δευτεριάτικο κείμενο μου και σας ζήτω συγγνώμη. Οι εργασίες καθαριότητας και συντήρησης του ελαιοτριβείου μου, ώστε να είμαι έτοιμος την επικείμενη ελαιοκομική σεζόν, με κράτησε μακριά σας.

Σήμερα, όμως, είμαι εδώ και θα αναφερθώ στο μικρό «πόλεμο» που γίνεται και θα γίνει τους επόμενους μήνες με τις φωτογραφίες όλων των εμπλεκόμενων της πολιτικής τοπικής μας σκηνής.

Παλιοί, τωρινοί, αυριανοί, επίδοξοι και μη, θηλυκοί, αρσενικοί, «μικροί» και «μεγάλοι» πολιτικοί αυτού του τόπου μας πολιορκούν καθημερινά με φωτογραφίες και δημοσιεύσεις σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα.

Ακόμα δεν έχει ξεκινήσει για τα καλά η προεκλογική περίοδος και οι επίδοξοι «σωτήρες» δεν έχουν αφήσει κάθε τύπο κοινωνικής εκδήλωσης που να μην έχουν παραστεί και φωτογραφισθεί.

Έκθεση είναι αυτή; Τσουπ…..φωτογραφία με τους διοργανωτές.

Εγκαίνια καταστήματος είναι αυτό; Τσουπ ….. φωτογραφία με τους ιδιοκτήτες.

Πολιτιστική εκδήλωση είναι αυτή; Τσουπ ….. φωτογραφία με τους συντελεστές.

Θεατρική παράσταση είναι αυτή; Τσουπ ….. φωτογραφία με τους ηθοποιούς.

Ονομαστική γιορτή είναι αυτή; Τσουπ …. φωτογραφία με τους εορτάζοντες.

Φιλικό τραπέζωμα είναι αυτό; Τσουπ ….. φωτογραφία με την παρέα.

Διακοπές είναι αυτές; Τσουπ ….. φωτογραφίες με σώματα έξω.

Και τσουπ … τσουπ … τσουπ … είμαστε σε μια συνεχή ενημέρωση. Μη και δεν μάθουμε τι έκαναν οι πολιτικοί άρχοντες μας μια μέρα. Μόνο όταν κάνουν την ανάγκη τους δεν έχουμε, ακόμα, ένα «τσουπ ….. φωτογραφία με τα @@@».

Της φωτογραφίας το κάγκελο με λίγα λόγια.

Και καλά οι φωτογραφίες πάνε και έρχονται.

Τι να πω:

Για την λεζάντα «…οι παρέες κάνουν την διαφορά…»;

Για τα «copy paste» σχόλια σε κάθε δημοσίευση;

Για τα «…χρονιά πολλά και ευλογημένα…»;

Για τα «τρολ φιλαράκια» τους που δεν σταματούν να σχολιάζουν;

Τι θα γίνει βρε παιδιά; Που θα πάει αυτή η δουλεία;

Ξέρω ξέρω, μέχρι τις εκλογές.

Καταλαβαίνω ότι η ζωή έχει αλλάξει και μαζί της άλλαξε και το πεδίο μάχης. Ότι η πολιτική του καφενείου μετατράπηκε σε πολιτική του διαδικτύου και συγκεκριμένα στα κοινωνικά δίκτυα δίνεται η προεκλογική μάχη τώρα.

Όλοι σας θέλετε να δείξετε ότι είστε κοινωνικοί, ότι είστε μέσα στα πράγματα, ότι έχετε πολλές γνωριμίες, ότι παράγεται έργο, ότι είστε εθελοντές, ότι έχετε πολλούς φίλους, ότι είστε ενεργοί πολίτες και ότι έχετε πολλούς υποστηρικτές.

Ουσιαστικά θέλετε να παρουσιάσετε μια διαφορετική ζωή. Μια ζωή που δεν είναι δική σας. Μια ζωή που προσπαθεί να μας πείσει ότι είστε οι κατάλληλοι για να διαχειριστείτε τις ζωές μας.

Αλλά η πραγματική ζωή δεν είναι εκεί «μέσα».

Λυπηθείτε μας λίγο, είναι μακρύς ο δρόμος μέχρι τις εκλογές.

Υπάρχει πιθανότητα να μας κουράσετε, να σας βαρεθούμε να σας βλέπουμε.

Σπυρίδων Δ. Σταράμος

*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου, χωρίς την προηγούμενη έγγραφη άδεια του etoliko.gr*