Ξέρεις πολλές φορές, λένε, οτι οι “βρώμικες” δουλειές γίνονται στα φανερά. Έτσι, για το ξεκάρφωμα βρε αδερφέ… Πως να το πω, φαντάζει πιο “ασφαλές” να πουλήσεις πχ όπλα, ναρκωτικά, στο στενό δίπλα από το αστυνομικό τμήμα ή σε έναν κεντρικό δρόμο. Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό, αλλά σε κάθε περίπτωση συμβαίνει.

Όσο αφορά τον τόπο μας, δεν ξέρω αν γίνεται το ίδιο πράγμα για τις συγκεκριμένες παρανομίες, αλλά σίγουρα οτι και να συμβαίνει γύρω και κάτω από το τμήμα, κανείς δεν παίρνει χαμπάρι τίποτα. Και το ακόμα χειρότερο είναι οτι αυτό δεν είναι αποτέλεσμα μόνο της ανικανότητας, αλλά προσθέστε σε αυτό και την τρομακτική αδιαφορία των ίδιων των αστυνομικών που είναι μέσα σε αυτό.

Μπορεί να λείπουν δέκα, δεκαπέντε άτομα για να είναι πλήρως στελεχωμένο το αστυνομικό μας τμήμα, αλλά αυτό δεν δίνει το δικαίωμα στους λίγους που βρίσκονται εκεί μέσα να μην υπάρχουν πουθενά. Γιατί δεν είναι δυνατόν να διαλύεται η παιδική χαρά που είναι δίπλα στον παιδικό σταθμό, να λείπει όλη η περίφραξη και να μην… καίγεται καρφί σε κανέναν “δημόσιο φύλακα“.

Ένα τσιγάρο να βγει και να κάνει ένας αστυνομικός στο πίσω μπαλκόνι, έχει φάτσα όλο το δρόμο που περνάει από τον παιδικό, το δεύτερο δημοτικό, το δασάκι και το θεατράκι. Εύκολα μπορεί να δει αν υπάρχουν τίποτα… περίεργες παρέες να βολτάρουν εκεί πέρα, καθώς και τα αμάξια που μας έχουν σκοτίσει κάθε βράδυ με τις ξερογκαζιές και τη γενικότερη φασαρία που προκαλούν.

Όπως επίσης θα μπορούσε να δει ποιοι έκαναν τη ζημιά στο δεύτερο δημοτικό, όπως και ποιοι ξήλωσαν την περίφραξη της παιδικής χαράς. Αν είχε και λίγο φιλότιμο και αποφάσιζε να βγει από το τμήμα και να κάνει περιπολία, τότε εύκολα θα έβλεπε τον αληταρά με το μακρύ ξύλο στο χέρι, που περίμενε έξω από ένα αυτοκίνητο των γνωστών – άγνωστων του τόπου μας, χωρίς κανείς να ξέρει τι -κακό- είχε στο κεφάλι του. Και αυτό συνέβαινε ακριβώς μπροστά από τις πάπιες, μετά τις δέκα το βράδυ.

Κοινώς, πολλά από τα κακώς κείμενα θα είχαν αποφευχθεί αν οι αστυνομικοί έκαναν τη δουλειά τους όπως την ορίζει ο ίδιος ο νόμος και όχι ο εκάστοτε διοικητής ή υπουργός ή δεν ξέρω και γω ποιος άλλος. Λίγο φιλότιμο δεν βλάπτει μωρέ…

Υ.Γ.1. Το ίδιο ισχύει και για τον βανδαλισμό στο πρώτο δημοτικό. Αν έκαναν περιπολία οι αστυνομικοί, είναι πολύ πιθανό να είχε αποτραπεί ο επίδοξος… καταστροφέας.

Υ.Γ.2. Τα ίδια και για την επικίνδυνη οδήγηση τόσων και τόσων ανάμεσά μας, είτε με αυτοκίνητο είτε με μηχανάκι. Ο άλλος κάνει αναστροφή γιατί έτσι γουστάρει και από πίσω του να “ουρλιάζουν” τα φρένα τριών αμαξιών. Ζούγκλα…

Μιχάλης Βελτσίστας

*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου, χωρίς την προηγούμενη έγγραφη άδεια του etoliko.gr*