Η κακοκαιρία EVA έφτασε χθες μεσημέρι και στο νομό μας.

Ήδη στο Αιτωλικό εμφανίστηκε αέρας από το πρωί του Σαββάτου, ενώ έβρεχε όλο το απόγευμα. Υπήρχαν μάλιστα και διακοπές ρεύματος σε κάποια σπίτια λόγω ζημιών στα καλώδια της ΔΕΗ.

Σήμερα το πρωί, επικοινώνησε με το etoliko.gr ο Λάμπρος Χαρέλος και μας έστειλε υλικό από τις ζημιές και στο λιμανάκι.

Η ομάδα εθελοντών είχε μάλιστα ζητήσει επανειλημμένα από το Δήμο, εδώ και 15 μέρες πριν την προβλεπόμενη κακοκαιρία, ξύλα ώστε να προστατευθούν τα δέντρα στο λιμανάκι με τις πάπιες. Μάλιστα, είχαν ζητήσει απλά την ξυλεία, αφού η εργασία τοποθέτησης θα γινόταν από τους ίδιους τους εθελοντές.

Δυστυχώς, ο δήμος δεν ανταποκρίθηκε, και οι ζημιές δεν αποφεύχθηκαν, σε ένα σημείο που οι εθελοντές έχουν αναδείξει τόσο.

Κάτι αντίστοιχο συνέβη και με άλλα δεντράκια στο νησί.

Σύμφωνα με το Λάμπρο, πρόβλημα αντιμετωπίζουν και με την τροφοδοσία των πτηνών, αφού πλέον καταστήματα και ιδιώτες αδυνατούν να στηρίξουν συχνά με χορηγίες.


Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα συνεχίζουν να εκδηλώνονται κατά τόπους στη χώρα σήμερα Κυριακή (06-11-22) και έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (07-11-22), ανακοίνωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. 

Η κακοκαιρία έχει ως κύρια χαρακτηριστικά τα μεγάλα ύψη βροχής, τις μεγάλες ραγδαιότητες και τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών, τονίζεται σε επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Το αρχικό δελτίο είχε εκδοθεί στις 3 Νοεμβρίου 2022, ανανεώνεται κάθε 12 ώρες με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία και αφορά στην εξέλιξη της κακοκαιρίας “EVA”.

Σύμφωνα με το news247.gr, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται:

  • α) μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής (06-11-22) στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο
  • β) μέχρι και τις απογευματινές ώρες της Κυριακής (06-11-22) στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, την Αττική και την ανατολική Πελοπόννησο
  • γ) μέχρι τις βραδινές ώρες της Κυριακής (06-11-22) στις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη
  • δ) από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής (06-11-22) μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (07-11-22) στο ανατολικό Αιγαίο από την περιοχή Σάμου-Ικαρίας και νοτιότερα μέχρι και τα Δωδεκάνησα.

etoliko.gr