Περιμετρική - Σκοτάδια

«Την προηγούμενη εβδομάδα δεν τα είπαμε. Δεν μπόρεσα, βλέπετε, να γράψω το καθιερωμένο δευτεριάτικο κείμενο μου και σας ζήτω συγγνώμη. Οι εργασίες καθαριότητας και συντήρησης του ελαιοτριβείου μου, ώστε να είμαι έτοιμος την επικείμενη ελαιοκομική σεζόν, με κράτησε μακριά σας.»

Έτσι είχα ξεκινήσει το κείμενο μου πριν τρεις Δευτέρες. Η αλήθεια ειναι ότι οι εργασίες καθαριότητας και συντήρησης του ελαιοτριβείου μου τελείωσαν αλλά πάλι την προηγούμενη Δευτέρα δεν ήμουν τυπικός στις υποχρεώσεις μου. Η έναρξη της ελαιοκομικής περιόδου θα με κρατάει μερικές Δευτέρες μακριά σας, λόγω φόρτου εργασίας. Όποτε σας ξανά ζητώ συγγνώμη για την προηγουμένη εβδομάδα και όσες Δευτέρες δεν προλάβω να γράψω.

Σήμερα βρήκα την ευκαιρία να γράψω για τα έργα ηλεκτροφωτισμού που έγιναν πριν ένα δυο χρόνο στο Αιτωλικό και πάνε χαμένα.

Και λέω χαμένα επειδή παρόλο που όλα έγιναν σύμφωνα με το καθιερωμένο «πρωτόκολλο» της Δημοτικής Αρχής, δηλαδή φωτογραφείς των στύλων, «σέλφι» των αιρετών με τους στύλους ηλεκτροφωτισμού, ανακοινώσεις, δημοσιεύματα φιλικών ιστοσελίδων και «τρολ» σχόλια υπέρ της δημοτικής αρχής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα φωτιστικά σώματα δεν λειτουργούν και παραμένουν στο σκοτάδι περιοχές της πόλης.

Συγκεκριμένα έγινε ολόκληρος χαμός για τα νέο φωτισμό της περιμετρική του Αιτωλικού και αυτού του μεγάλου έργου με την περιμετρική μετά από ένα δυο χρόνια να φωτίζεται ΜΟΝΟ με τα φώτα των διερχόμενων αυτοκίνητων.

Το ίδιο, όμως, συμβαίνει και στο τελευταίο έργο ηλεκτροφωτισμού του Δήμου στην περιοχή του γηπέδου. Καινούριοι στύλοι ηλεκτροφωτισμού από το κέντρο υγείας Αιτωλικού μέχρι και τις πρώτες εργατικές κατοικίες Αιτωλικού παραμένουν σβηστοί. Ενώ η συνέχεια τους μέχρι τα δυτικά γιοφύρια λειτουργούν κανονικά και μια χαρά φωτίζεται ο δρόμος.

Προσωπικά δεν με ενοχλεί το «γιατί» δεν λειτουργούν, με ενοχλεί που δεν ειναι τα νέα δημοτικά φωτιστικά αναμμένα. Τα φωτιστικά που έγιναν με δημοτικό χρήμα, τα χρήματα μας.

Δεν γίνεται να πανηγυρίζουν οι αιρετοί με την ολοκλήρωση ενός έργου αλλά ένα χρόνο μετά να μην λειτουργεί το έργο. Είναι σαν να μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα.

Καθημερινά περνάνε μπροστά από τους «νεκρούς» στύλους για να πάνε στα σπίτια τους ή στις δουλειές τους και βλέπουν το πρόβλημα αλλά δεν το λύνουν.

Αν η συσκότιση αυτή, γινόταν σε ένα πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας και οικονομίας του Δήμου, όπως έχουν ξεκινήσει να συμβαίνει σε πολλούς δήμους, θα το δεχόμουν. Αλλά δεν γίνεται για αυτό.

Και το κακό είναι ότι πάνε τζάμπα οι φωτογραφίες και τα «στόρι» βρε παιδιά.

Σπυρίδων Δ. Σταράμος

*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου, χωρίς την προηγούμενη έγγραφη άδεια του etoliko.gr*