Με την κακοκαιρία EVA γράψαμε εδώ στο etoliko.gr για τις καταστροφές στο λιμανάκι. Γράψαμε για όσα μας είπε ο εθελοντής Λάμπρος Χαρέλος για τις επανειλημμένες εκκλήσεις στο δήμο για ξυλεία ώστε να μείνουν σταθερά τα δέντρα ενόψει της κακοκαιρίας.

Τα ξύλα -αν και οι απαντήσεις στο αίτημα ήταν θετικές- δεν έφτασαν ποτέ και τα δέντρα, που με κόπο προσπαθούν να μεγαλώσουν εδώ και δυο χρόνια, έπεσαν.

Όμως, ο Λάμπρος δε μας είπε μόνο αυτό. Όπως γράψαμε και στο άρθρο με τις ζημιές, πρόβλημα αντιμετωπίζουν και με την τροφοδοσία των πτηνών, αφού πλέον καταστήματα και ιδιώτες αδυνατούν να στηρίξουν συχνά με χορηγίες.

Το κόστος των ζωοτροφών σε μια δύσκολη περίοδο για τους πολίτες δεν μπορεί να καλυφθεί αφού οι χορηγίες έρχονται όλο και πιο δύσκολα.

Ο Δήμος, που τόσο έχει φωτογραφίσει το μέρος και επαίρεται για την ανάπτυξη στο συγκεκριμένο σημείο -μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα- δεν δείχνει  προδιατεθειμένος να στηρίξει την προσπάθεια των εθελοντών.

Οι εθελοντές έχουν εξαντλήσει κάθε πιθανή πηγή χορηγίας και παλεύουν να βρουν λύση για τη διαχείριση αυτού του προβλήματος.

Με μεγάλη μας χαρά μάθαμε ότι μετά τη δημοσιοποίηση του ζητήματος στο etoliko.gr, ο συμπολίτης μας, κ. Ραπτόπουλος διέθεσε άμεσα το ποσό των 200 ευρώ στη μνήμη, όπως είπε, της συζύγου του Χρυσάνθης Γαλάνη-Ραπτοπούλου, που της άρεσε ιδιαίτερα το συγκεκριμένο σημείο. Μια υπέροχη κίνηση, συγκινητική χειρονομία που βοήθησε πολύ την κατάσταση.

Όμως, για πόσο θα βγάζουν το φίδι από την τρύπα οι εθελοντές;

Βάσω Νικολογιάννη

*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου, χωρίς την προηγούμενη έγγραφη άδεια του etoliko.gr*