Με αισθήματα χαράς και συγκίνησης  ο Κλήρος και ο λαός, υποδέχτηκε  τον νέο Μητροπολίτη κ. Δαμασκηνό, στην έδρα της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας,  στην κατάμεστη από κόσμο, πλατεία Μάρκου Μπότσαρη.

Ακολούθως σχηματίστηκε πομπή  και  στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος έγινε η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη ενώ το Σάββατο 12/11 τελέσθηκε η ενθρονιστήριος λειτουργία.

Άγημα από το 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων, η Δημοτική Φιλαρμονική «Χρήστος Καψάλης» και ο Μουσικός Όμιλος Μεσολογγίου ”Ιωσήφ Ρωγών” απέδωσαν τις δέουσες τιμές ενώ στην πομπή συμμετείχαν σημαιοφόροι Γυμνασίων και Λυκείων, τμήμα του ιστορικού συλλόγου απ’ τους Άη – Συμιώτες και αντιπροσωπείες με παραδοσιακές φορεσιές από  συλλόγους του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου ως ένδειξη τιμής στο νέο Ποιμενάρχη.

Ο Δήμαρχος, Κώστας Λύρος αφού καλωσόρισε εγκάρδια τον νέο Ποιμενάρχη στα ιερά χώματα του Μεσολογγίου και αφού του μετέφερε την πίστη και την αισιοδοξία που διατηρούν  οι πιστοί της Ιερής μας Μητρόπολης  στο πρόσωπο του, για συμβολικούς λόγους του  χάρισε  έναν δώρο ύψιστης  όμως εθνικής και θρησκευτικής αξίας, τον πίνακα της Εξόδου , ο οποίος με την Λιτανευτική πομπή έφθασε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος και τοποθετήθηκε σε περίοπτη θέση την ώρα της τελετής .

Ο  Μητροπολίτης κ.Δαμασκηνός αντιφώνησε ευχαριστώντας για την θερμή υποδοχή και με εγκαρδιότητα  απευθύνθηκε στους πιστούς τους οποίους συνεπήρε με τον πλούσιο λόγο του και  συγκίνησε με τα λόγια αγάπης.