Στην τηλεόραση παίζεται, τη φετινή σεζόν, η τηλεοπτική παραγωγή «Αυτή η νύχτα μένει», βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Θάνου Αλεξανδρή.Η σειρά διαδραματίζεται στο Αγρίνιο του 1984, ενώ μέρος των γυρισμάτων πραγματοποιήθηκε στην περιοχή μας. Ο πρωταγωνιστής, Βασίλης Μπισμπίκης, είχε δηλώσει τότε στο agrinionews.gr για την περιοχή των γυρισμάτων: «Eίναι η πρώτη φορά που βρίσκομαι εδώ. Δεν έχω βρεθεί πάλι στην περιοχή. Είναι πανέμορφα, υπέροχος τόπος. Κάνουμε γυρίσματα, διάφορες διαδρομές με τη μηχανή. Δικαίως, γιατί έχει πολύ ωραία μέρη για να γίνουν διάφορες σκηνές». 
Οι ρόλοι της σειράς αναφέρουν πολύ συχνά το Αιτωλικό στις συζητήσεις τους ως μέρος για μπάνιο ή για καφέ και χθες είδα στο twitter το παρακάτω σχόλιο:


«Η σειρά διαδραματίζεται στο Αγρίνιο και έχουν λυσσαξει να στέλνουν τους πρωταγωνιστές για καφέ-μπυρα-μπανιο στο Αιτωλικό.Περιμένω τους καημένους τους φανς της σειράς που θα κλείνουν εισιτήρια για Αιτωλικό περιμένοντας ότι είναι η Βενετία της Ελλάδας και θα αντικρύζουν την Μόρντορ».

 Και από κάτω παρόμοια σχόλια όπως είχα αναφέρει και σε παλαιότερό μου άρθρο.

Έχουμε σκεφτεί ποτέ γιατί όσοι αναφέρονται στο Αιτωλικό έχουν αυτή την άποψη; 

Έχουμε σκεφτεί γιατί εμείς οι ίδιοι συχνά έχουμε αυτή την άποψη; 


Γιατί το Αιτωλικό θεωρείται παραμελημένο, «πίσω από τον πολιτισμό», παρατημένο στην τύχη του;


Γιατί εμείς οι κάτοικοι του Αιτωλικού θεωρούμαστε δύσκολοι στη συνεννόηση;


Γιατί αναφέρουν ότι όποιος έρθει θα απογοητευτεί;


Είναι τελικά άδικος χαρακτηρισμός ή εν μέρει ισχύει;

Βάσω Ζ. Νικολογιάννη


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου, χωρίς την προηγούμενη έγγραφη άδεια του etoliko.gr*