Τις τελευταίες μέρες ακούγονταν έντονα πυροβολισμοί στο σημείο κοντά στο μνημείο του Ντολμά στον Πόρο και πολλοί ήταν οι συμπολίτες μας που έσπευσαν να ενημερώσουν την εθελοντική ομάδα του καταφυγίου στο λιμανάκι, τις αρμόδιες αρχές αλλά και το δασαρχείο.

Τα πτηνά από το λιμανάκι συχνά περιφέρονται μέχρι την περιοχή του Πόρου και όταν οι κυνηγοί κυνηγούν περασμένες απογευματινές ώρες που δεν έχουν ορατότητα, υπάρχει σοβαρή περίπτωση να χτυπηθούν έστω και από λάθος, σε μια ούτως ή άλλως προστατευόμενη περιοχή.

Θύμα της λαθροθηρίας έπεσε και η σπάνια κόκκινη αγριόχηνα, όπως μας ενημέρωσε η εθελοντική ομάδα, την οποία περιμάζεψαν από το σημείο που στέκονται οι κυνηγοί.

Επιπλέον, οι πυροβολισμοί έχουν τρομάξει τα φλαμίνγκο και άλλα πτηνά της περιοχής και έχουν απομακρυνθεί.

Η εθελοντική ομάδα έχει ήδη επικοινωνήσει με το δήμαρχο για να ζητήσει τη βοήθειά του.

«Είναι κρίμα να γίνονται τόσες δράσεις, να έρχονται εδώ τα σχολεία, όπως η δράση «Τα παιδιά και τα πουλιά» που τα παιδιά του δημοτικού ζωγράφισαν τα πτηνά της περιοχής και άκουσαν για την αξία του οικοσυστήματος, και να εμφανίζονται άτομα του τόπου μας που καταστρέφουν ό, τι χτίζουμε», μας είπε ο Λάμπρος Χαρέλος της εθελοντικής ομάδας.

etoliko.gr