H Οικονομική Επιτροπή απέστειλε προς τα μέλη της, στις 11.00 πρόσκληση για έκτακτη σύγκλιση της επιτροπής στις 12.30 της 17/2/2023, με θέμα «Γνωμοδότηση σχετικά με άσκηση προσφυγής ανάκλησης, προς το Ελεγκτικό Συνέδριο για το θέμα του ΧΥΤΑ».

Η δημοτική μας αρχή δεν έχει διδαχθεί τίποτα από τις συνεχείς αστοχίες και τα αλλεπάλληλα λάθη που διαδέχονται το ένα το άλλο, με αποτέλεσμα ενάμιση χρόνο μετά την φωτιά στον ΧΥΤΑ, να μην έχει ξεκινήσει η ανακατασκευή του.

Θαυμάστε λοιπόν λογική με την οποία ο δήμος προσφεύγει.

«Επειδή υπάρχουν νόμιμοι λόγοι, γνωμοδοτούμε για τη λήψη απόφασης άσκησης προσφυγής ανάκλησης κατά της παραπάνω Πράξης στο αρμόδιο Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου».

  1. Όταν ζητάτε έγκριση από νομικά πρόσωπα του δήμου, οφείλετε να αναφέρετε λεπτομερώς τους λόγους της προσφυγής, για να ενημερώνονται τα αρμόδια όργανα και να ξέρουν τι ακριβώς καλούνται να ψηφίσουν. Το νόμιμοι λόγοι φαντάζει γελοία δικαιολογία, ανθρώπων που προσπαθούν απλώς να δικαιολογήσουν τα λάθη τους, αγωνιζόμενοι για την «τιμή των όπλων».
  2. Και σαν να μην έφτανε αυτό, έρχεται και η δεύτερη παράγραφος για να επιβεβαιώσει του λόγου το αληθές.

«Γνωμοδοτούμε για τη λήψη απόφασης ανάθεσης του δικαστικού της χειρισμού, σε άλλο
δικηγόρο».

Πόση επιπολαιότητα για ένα τόσο σοβαρό θέμα !

Το συμπέρασμα λοιπόν που προκύπτει αβίαστα είναι ότι ο δήμος, εμπιστεύτηκε έναν άσχετο, που δεν ξέρει την δουλειά του και τώρα ψάχνει για άλλο δικηγόρο που θα προσπαθήσει εκ των υστέρων και μέσω της προσφυγής, να ανακαλύψει τους νόμιμους
λόγους ώστε να δικαιωθεί ο δήμος.

Κύριε δήμαρχε, για το καλό του τόπου, εύχομαι ο νέος δικηγόρος σας, να κάνει σωστά την δουλειά του και να βρει τους νόμιμους λόγους, αν και θα μας επιτρέψετε να μην είμαστε καθόλου αισιόδοξοι.

Το θέμα είναι κρίσιμο και καταλάβετε επιτέλους ότι ο δήμος δεν αντέχει άλλες καθυστερήσεις σε αυτό το κρίσιμο πρόβλημα.

Οι σύμβουλοί σας, σας ωθούν σε συνεχή λάθη, σας εκθέτουν ανεπανόρθωτα και έχουν τεράστια ευθύνη για τις καθυστερήσεις και τις αστοχίες σε όλα τα μέτωπα.

Πολλές φορές μάλιστα οι σύμβουλοί σας, παραπλανούν με τις άσχετες γνωματεύσεις και τις υποδείξεις τους, ακόμα και το Δημοτικό Συμβούλιο, εξωθώντας το σε λάθος αποφάσεις. Βεβαίως αν το μοναδικό κριτήριο πρόσληψης είναι, το ποιος είναι δικό μας παιδί και ποιος όχι, δεν μπορούμε να περιμένουμε καλύτερα αποτελέσματα.

Την μεγαλύτερη όμως ευθύνη την έχετε εσείς κύριε δήμαρχε γιατί τους κρατάτε, εκθέτοντας τον εαυτό σας και τον δήμο, ενώ έπρεπε να τους είχατε στείλει νύχτα στο σπίτι τους.

Στην οικονομική Επιτροπή έφτασε και ένα άλλο θέμα, προ ημερήσιας διάταξης που αφορούσε την έγκριση του κόστους των καρναβαλικών εκδηλώσεων του δήμου.

Μόνο που έλειπε κάτι. Δεν ήξερε κανείς να μας πει ποιο είναι το κόστος των εκδηλώσεων. Με λίγα λόγια να ψηφίσουμε γουρούνι στο σακί ! τα σχόλια δικά σας.

Τέλος θα θέλαμε να αναφερθούμε στον ευτελισμό του Δημοτικού Συμβουλίου που τείνει να γίνει κανονικότητα και δεν φαίνεται να σας προβληματίζει και πολύ.

Δεν είναι δυνατόν τα Δημοτικά Συμβούλια να γίνονται στο Μεσολόγγι, με τον πρόεδρο του Δ.Σ. να βρίσκεται στην Αθήνα και τον Δήμαρχο απόντα, με αποτέλεσμα να έχουμε σκηνές απείρου κάλους. Ο μεν πρόεδρος να μην μπορεί να επικοινωνήσει, μέσα από διακοπές και παράσιτα με το τους δημοτικούς συμβούλους. Οι δε αντ΄ αυτού, του δημάρχου, να μην απαντούν σε ερωτήσεις αρμοδιότητας δημάρχου.

Αυτό κύριοι δεν είναι λειτουργία Δημοτικού Συμβουλίου, είναι κατάντια, ευτελισμός και απαξίωση και σας προειδοποιούμε ότι εάν επαναληφθεί θα λάβουμε δραστικά μέτρα.

Δημοτική παράταξη «Συμμαχία για το μέλλον»