Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας του Ελευθέριου Σιαπλαούρα  Πολιτικού Μηχανικού MSc, MBA

Η σημερινή Ημέρα της Γυναίκας φέρνει στο νου όλων μας τα δισεκατομμύρια των γυναικών σε όλο τον πλανήτη που υφίστανται τη φτώχεια, τον πόνο, την αδικία, την αρρώστια, την ανεργία, την κακοποίηση, απλώς και μόνο επειδή είναι γυναίκες.

Φέρνει στο νου μας την κοινή διαπίστωση ότι, όσο κι αν προοδεύει οικονομικά και τεχνολογικά ο σύγχρονος κόσμος, δε μπορεί στην πραγματικότητα να προχωρήσει μπροστά, όταν ένα τόσο μεγάλο τμήμα της ανθρωπότητας υφίσταται διακρίσεις πέρα από κάθε λογική και ηθική.

Οι γυναίκες, ακόμη και σήμερα το 2023, προσπαθούν να κατακτήσουν με το σπαθί τους ισότιμη θέση σε χώρους, επαγγέλματα και δραστηριότητες που μέχρι πριν λίγα χρόνια θεωρούνταν αποκλειστικά ανδρικής αρμοδιότητας. Τις βλέπουμε να διακρίνονται σε απαιτητικές θέσεις, τις βλέπουμε να ξεχωρίζουν και να αποδεικνύουν καθημερινά την αξία τους.

Σε όλες αυτές τις γυναίκες, αυτές που βρίσκονται στη ζωή μας ή κι όλες όσες μάχονται απέναντι σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία, λέμε ένα μεγάλο ευχαριστώ. 

Τις διαβεβαιώνουμε ότι η προσπάθειά τους, όσο κι αν δεν είναι φανερό αρχικά, πιάνει τόπο, τόσο στην πράξη, όσο και στις καρδιές όλων μας.

Δεν υπάρχει ζωή χωρίς τη γυναίκα.

Σας ευχαριστούμε όλες.