Σε κάθε έντονη βροχόπτωση το Μεσολόγγι γίνεται πρώτη είδηση για τις πλημμύρες και την καταστροφή περιουσιών . 

Αυτό δε μπορεί να συνεχιστεί εν έτη 2023. Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς , το υπουργείο υποδομών και μεταφορών, η περιφέρεια , ο δήμος , το ΤΕΕ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και ο παραχωρησιούχος της Ιονίας Οδού πρέπει να κάτσουν στο τραπέζι για να υπάρξει άμεσα ένα masterplan που θα αφορά στην αντιπλημμυρική θωράκιση του Μεσολογγίου αλλά και της Αιτωλοακαρνανίας ολόκληρης . 

Τα πλημμυρικά φαινόμενα εντάθηκαν μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής της Ιονίας Οδού και οι βροχές στοχεύουν κατά κύριο λόγο συγκεκριμένες συνοικίες της περιοχής του Μεσολογγίου. 

Η μη αντιμετώπιση του προβλήματος σε συνδυασμό με τις πρωτόγνωρες και έντονες διακυμάνσεις των καιρικών φαινομένων θα οδηγήσουν σε μεγάλα προβλήματα στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου και θα κινδυνεύσουν πέρα από το ζωικό κεφάλαιο και ανθρώπινες ζωές .

Διεκδικούμε για το Μεσολόγγι μας τα αντιπλημμυρικά εκείνα έργα που θα το βγάλουν από το χάρτη των πόλεων που “πνίγονται” με την πρώτη δυνατή βροχή . Έχουμε και την τεχνογνωσία, την εμπειρία και την πολιτική βούληση .

Σταύρος Καραγκούνης

Μέλος της γραμματείας πολιτικής προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Υποψήφιος βουλευτής Νομού Αιτωλοακαρνανίας