Είναι μερικές ιστορίες που αξίζει να ειπωθούν. Πρέπει να γίνονται γνωστές γιατί μας δείχνουν οτι ακόμα υπάρχει ελπίδα, όσο “μεγάλος” ή “μικρός” είναι ο καθένας μας. Γιατί το καλό μπορεί να γίνει από οποιονδήποτε και πάντοτε χωρίς να περιμένει ούτε τα εύσημα, ούτε τη δόξα μιας τέτοιας πράξης.

Ο λόγος για τον κύριο Γιάννη Μανουσάκη, ο οποίος με τις μεγάλες δωρεές που έκανε στο νοσοκομείο του νησιού, αγοράστηκε εξάρτημα αξίας 6.700 ευρώ και λειτούργησε ο τομογράφος, ενώ με τις 37.400 ευρώ, αγοράστηκαν δύο κρεβάτια εντατικής με όλο τον εξοπλισμό. Όπως λέει ο ίδιος, «Ήθελα τα χρήματα που μάζεψα από τη θάλασσα να πιάσουν τόπο, στο χώρο της υγείας», ενώ έχει κι άλλες 10.000 ευρώ σε οικονομίες, χρήματα που θα δώσει στην Τήλο, «γιατί εδώ με το παραμικρό τους στέλνουν στη Ρόδο, για θέματα υγείας».

Ο 77χρονος με το μεγαλείο ψυχής, μίλησε στην εφημερίδα Ροδιακή, η οποία αναφέρει στο ρεπορτάζ της πως ο πρώην ναυτικός που ζει από τη σύνταξη του ΝΑΤ μαζί με τη σύζυγό του «βάζει όλο βαθιά το χέρι στην τσέπη, για να πληρώσει το ενοίκιο κάποιου, τα φάρμακα κάποιου άλλου».

«Ήθελα τα χρήματα που μάζεψα από τη θάλασσα να πιάσουν τόπο, στο χώρο της υγείας», μου λέει. «Και το σπίτι μου, εδώ στο Μεγάλο Χωριό της Τήλου, το 2011 το δώρισα στο Ορφανοτροφείο Θηλέων της Ρόδου, με συμβολαιογραφική πράξη να ‘ρχονται τα παιδιά και να μένουν όταν πεθάνω. Έκανα με τέτοιο τρόπο τη συμβολαιογραφική πράξη, ώστε να μην βρεθεί κανείς να το πουλήσει, να το χαίρονται τα παιδιά, αφού δεν κάναμε δικά μας τέκνα».

πηγή: www.iefimerida.gr

Ο άνθρωπος αυτός αποτελεί έναν σύγχρονο ήρωα, έναν άλλης μορφής “Άγιο Βασίλειο“. Άφησε στην άκρη τον όποιο εγωισμό του, κάτι που δεν είμαστε ικανοί να κάνουμε οι υπόλοιποι και έδωσε τα… πάντα όλα για τις ανάγκες της Τήλου και τα ορφανά της Ρόδου. Μέσα στην όλη μαυρίλα της εποχής μας, υπάρχουν και αυτοί που πάνε κόντρα στο ρεύμα και αντί να… τρώνε τις σάρκες των άλλων, παραδίδουν τις δικές τους στην υπηρεσία των συνανθρώπων τους.

Ήρωας!!!

Μιχάλης Βελτσίστας

*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου, χωρίς την προηγούμενη έγγραφη άδεια του etoliko.gr*