Πάντα θεωρούσαμε ότι ένα σχολείο που κάνει δράσεις και οργανώνει εκδηλώσεις, ένα σχολείο που σκέφτεται πέρα από το ωράριο διδασκαλίας και τους εκπαιδευτικούς που εμπλέκονται σε αυτή τη διαδικασία πολύ ξεχωριστούς, που αγαπούν τη δουλειά τους και βάζουν σε αυτή το μεράκι τους είναι το σχολείο που θα θέλαμε να πάνε τα παιδιά μας. 

Αυτό έχω αποκομίσει εγώ, τουλάχιστον, και όντως θεωρώ ότι όλες αυτές οι δράσεις είναι που «δίνουν το κάτι παραπάνω» στους μαθητές, κάτι που δεν υπάρχει σε κανένα βιβλίο, κάτι που δεν μπορείς να γράψεις, ούτε να διαβάσεις. Μπορείς μόνο να το νιώσεις.

Ο μικρός μας τόπος έχει την τύχη να έχουν περάσει από τις έδρες στις τάξεις του, ξεχωριστοί εκπαιδευτικοί, που δεν «μένουν στην ύλη» και στο πώς θα είναι τυπικοί στο ωράριο και στα καθήκοντά τους.  

Και αυτό έχει σίγουρα αποτυπωθεί και στους μαθητές που ήταν τυχεροί να τους συναντήσουν στις σχολικές αίθουσες.

Ειδικά για τις μαθητικές παραστάσεις (θα έπρεπε να) είναι ουσιαστικό μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Εκπαιδεύουν τους μαθητές να δουλεύουν ομαδικά. Οι μαθητές συνεργάζονται για να τηρήσουν τις προθεσμίες των προβών, να κατακτήσουν δύσκολες καταστάσεις και να δημιουργήσουν ένα έργο τέχνης σε σύντομο χρονικό διάστημα. Συνεργάζονται για την επίτευξη σημαντικών στόχων και μπορούν να αναπτύξουν την αυτοεκτίμησή τους σε μια ασφαλή και ενθαρρυντική ατμόσφαιρα.

Αφορμή για το σημερινό άρθρο, πέρα από τις όμορφες και ξεχωριστές δράσεις που παρακολουθήσαμε από την αρχή της χρονιάς από τα σχολεία μας, είναι η θεατρική παράσταση «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» από το Γυμνάσιο Αιτωλικού.

Μια παράσταση που παίχτηκε και στο Αγρίνιο στα πλαίσια του 11ου Μαθητικού Φεστιβάλ Θεάτρου υπό την αιγίδα του Δήμου Αγρινίου και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας και που όσοι την είδαμε απολαύσαμε μια υπέροχη ομάδα μαθητών που έδωσε τον καλύτερο εαυτό της. 

Συγχαρητήρια στις εκπαιδευτικούς κυρία Μαρία Σμπόνια (Γαλλικής Φιλολογίας) και κυρία Θεοδώρα Τσίγκα (Θεολόγος), αλλά και στη διευθύντρια του Γυμνασίου Αιτωλικού, κυρία Ανδριανή Χαλαζιά.

Βάσω Νικολογιάννη

*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου, χωρίς την προηγούμενη έγγραφη άδεια του etoliko.gr*