Η Ελληνική Ομοσπονδία Κάνοε-Καγιάκ, όρθιας σανιδοκωπηλασίας και κυματολίσθησης με σανίδα, σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Ι.Π. Μεσολογγίου διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Απριλίου το 8ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κάνοε-Καγιάκ μεγάλων αποστάσεων «Αγώνας Ελευθερίας» στα ήρεμα νερά της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού.

Το πρωτάθλημα διεξάγεται στο πλαίσιο των Εορτών Εξόδου 2023 του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και ήταν αφιερωμένο στους «Ελεύθερους Πολιορκημένους» και τον αγώνα τους για την Ελευθερία.

Ο Στίβος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος έλαβε χώρα στον θαλάσσιο χώρο της Δυτικής Παραλίας του Αιτωλικού όπου οι συνοδοί των αθλητών μπορούσαν να απολαύσουν τη θέα και το τοπίο και παράλληλα τον παράκτιο δρόμο που διέρχεται από εκεί.

Ειδικότερα, 200 περίπου αθλητές, όλων των κατηγοριών, από 25 σωματεία της Ελλάδας αγωνίστηκαν στα 5.000 μέτρα, στα 2.000 μέτρα και στα 1.000 μέτρα αντίστοιχα σε ένα μοναδικής ομορφιάς φυσικό τοπίο που σχηματίζει η Λιμνοθάλασσα και που ενθουσίασε το κοινό.