Βρισκόμαστε δύο μήνες -και κάτι ψιλά- πριν από τη συμπλήρωση τριών χρόνων ζωής του etoliko.gr. Αναμφίβολα ήταν/είναι τρία χρόνια γεμάτα κείμενα… παντός καιρού και συνθηκών! Άρθρα που δίχασαν τον κόσμο, άλλα που τον έκαναν να χαμογελάσει και άλλα που τον στενοχώρησαν.

Όλα αυτά τα κείμενα αναφέρονται σε διαφορετικά ζητήματα για το Αιτωλικό και όχι μόνο, άλλες φορές σχολιάζουν το ίδιο θέμα από διαφορετική σκοπιά αφού ο καθείς από εμάς που τα γράφουμε έχει τη δική του, εμπεριστατωμένη άποψη. Δεν ακολουθούμε καμία “γραμμή“, πάντοτε γράφουμε από την καρδιά μας και από το δικό μας μυαλό και μόνο.

Γι’ αυτό και έχουμε τη χαρά και την τιμή, κατά την ταπεινή μου άποψη, να υπογράφουμε κάθε κείμενο ο καθένας με το ονοματεπώνυμό του. Γιατί δεν φοβόμαστε να εκτεθούμε στους συμπολίτες μας που διαβάζουν την ιστοσελίδα, αλλά και σε άλλους Έλληνες από την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο. Άλλωστε δεν υπάρχει κανένας λόγος να… κρύβεσαι όταν μιλάς την αλήθεια και την πραγματικότητα που βιώνεις.

Στο διάστημα αυτών των τριών χρόνων ζωής του etoliko.gr εμφανίστηκαν κείμενα και από άλλους συμπολίτες μας. Όχι πολλά, μετρημένα στα δάχτυλα των δύο χεριών, αλλά τουλάχιστον αυτοί οι λίγοι σε αριθμό, αλλά με το θάρρος της γνώμης τους, “εκτέθηκαν” στα μάτια σας. Κι άλλοι μας ζήτησαν να γράψουν. όλοι έχετε αυτό το δικαίωμα. Όμως κανείς δεν το τόλμησε ακόμα…

Το έχουμε πει και προσωπικά, το έχουμε γραμμένο και στην ιστοσελίδα, όποιος θέλει να πει το οτιδήποτε με επιχειρήματα και χωρίς βρισιές και εμετικά σχόλια, μπορεί να το κάνει ελεύθερα και με μεγάλη μας χαρά. Η μόνη προϋπόθεση είναι στο τέλος του άρθρου να υπογράψει με το όνομα και το επώνυμό του. Όλοι έχουμε άποψη, αυτό που έχουμε ανάγκη είναι να αναλάβουμε την ευθύνη όσων βγαίνουν από το στόμα μας. Ή όσα γράφονται από τα χέρια μας…

Πολλοί μου έχουν δώσει συγχαρητήρια γι’ αυτά που γράφω και όσα γράφουν και τα υπόλοιπα παιδιά. Άλλοι το πήγαν ένα βήμα παρακάτω και μου ζήτησαν να οργανωθούμε και να βγούμε εμείς μπροστά στις τοπικές εκλογές. Ωραία και ρομαντικά όλα αυτά αλλά δεν έχει καμία σχέση ένα κείμενο σε μία ιστοσελίδα από τις τύχες τόσων χιλιάδων ανθρώπων. Έκαστος στο είδος του κύριοι και κυρίες μου.

Φυσικά έχω ακούσει και την αντίθετη γνώμη, με πικρόχολα σχόλια και… μισές απόψεις. Γιατί πολλοί είναι αυτοί που διαβάζουν το κείμενο, εστιάζουν σε ένα – δύο πράγματα που τους “χαλάνε” τη ζαχαρένια και κρίνουν μόνο μέσα από αυτά. Αλλά όλα αυτά είναι μέσα στο χώρο της έκθεσης ιδεών και απόψεων, δεν είναι κάτι που μας ξενίζει, ούτε κάτι που δεν γνωρίζουμε οτι θα συμβεί και θα συνεχίσει να συμβαίνει.

Θέλουμε τη στήριξή σας, θέλουμε κι άλλες “φωνές” στην ιστοσελίδα μας. Γράψτε τη γνώμη σας, πείτε μια ιδέα για κάτι καλύτερο, κάτι διαφορετικό. Ο τόπος μας έχει την ανάγκη όλων μας, ο καθένας να βάλει από ένα μικρό λιθαράκι ώστε να φτιάξουμε κάτι πραγματικά σπουδαίο για εμάς και τα παιδιά μας.

Το Αιτωλικό θα είναι για πάντα εδώ. Εμείς είμαστε περαστικοί. Αυτά που κάνουμε ή που δεν κάνουμε είναι η κληρονομιά που θα αφήσουμε στους επόμενους. Η ιστορία θα μας κρίνει. Αυτή και μόνο αυτή είναι η… αληθινή πραγματικότητα.

Μιχάλης Βελτσίστας

*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου, χωρίς την προηγούμενη έγγραφη άδεια του etoliko.gr*