Περίπου δυόμιση μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές του Οκτώβριου και ενάμιση πριν την κατάθεση του τελικού ψηφοδελτίου στο πρωτοδικείο, τα δεδομένα στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου δεν είναι καθόλου ξεκάθαρα.

Και γι αυτό το λόγω, από ότι φαίνεται, θα υπάρξουν πολλά επεισόδια στο σίριαλ αυτών των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Οι τοπικές εκλογές εκτός από υποψηφίους δημάρχους, έχουν και υποψηφίους συμβούλους, είτε δημοτικούς είτε τοπικούς, με τα ονόματα τους να δίνουν και να παίρνουν καθημερινά από τον Φεβρουάριο μήνα!!!

Από τότε μέχρι και τώρα έχουν ανακοινωθεί επισήμως, με τις καθιερωμένες ή και όχι φωτογραφίες, αρκετοί συμπολίτες μας.

Σήμερα θα κάνουμε μια πρόχειρη «σούμα» για να δούμε, σε αριθμούς, πόσους φερόμενους δημοτικούς και τοπικούς υποψηφίους συμβούλους έχει συγκεντρώσει μαζί του ο κάθε υποψήφιος Δήμαρχος μέχρι σήμερα.

Με εκατόν επτά (107) άτομα, πρώτος αυτή τη στιγμή έρχεται ο πρώην Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Νικόλαος Καραπάνος με τον συνδυασμό  «ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ Ξανά μπροστά». Όμως, εκτός, τον εκτάτο επτά υποψηφίων στην ανακοίνωση του συνδυασμού του, το Μάρτιο μήνα, είχε ανακοινώσει ακόμα έξι άτομα (6) τα οποία δεν τα έχει ξανά ανακοινώσει, όπως τους υπόλοιπους.

Στη δεύτερη θέση έρχεται ο Θανάσης Λύρος με το συνδυασμό «Ανάπτυξη για όλους» με εκατό άτομα (100).

Τη Τρίτη θέση παίρνει ο νυν Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστας Λύρος με την «Δημιουργική Ανατροπή» και ογδόντα επτά (87) υποψήφιους συμβούλους.

Τέταρτος με εξήντα τρεις (63) συνδημότες έρχεται ο πρώην Αντιδήμαρχος Σπύρος Βασιλείου με τον συνδυασμό «Ελπίδα για το αύριο».

Με ένα λιγότερο υποψήφιο, εξήντα δυο (62) δηλαδή άτομα, ο πρώην Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης με το «ΑΝ.ΤΑ.ΜΑ» φτάνει στην πέμπτη θέση.

Πενήντα (50) υποψηφίους ανακοινώσε η πρώην Πρόεδρος της κοινότητας Μεσολογγίου Όλγα Δασκαλή με το συνδυασμό «Ισχυρός Δήμος, Δυνατές Κοινότητες, Ευημερία Πολιτών» και πιάνει την έκτη θέση.

Έβδομος, με σαράντα ένα (41) άτομα κατατάσσεται ο πρώην Αντιδήμαρχος Σπύρος Διαμαντόπουλος με το «Μ.Α.Ζ.ΟΙ – Μεσολόγγι-Αιτωλικό-Οινιάδες».

Την  ογδόη θέση παίρνει ο Σάββας Γερογιάννης με το συνδυασμό «ΕΥΘΥΝΗ» έχοντας μαζί του είκοσι πέντε (25) συμπολίτες μας.

Ο Νίκος Μουρκούσης προσχώρησε στο συνδυασμό του Σπύρου Βασιλείου μαζί με την ομάδα του χωρίς ωστόσο να ανακοινώσει μέχρι εκείνη τη στιγμή κάποιο συνεργάτη του.

Τέλος, κανένα υποψήφιο συμβούλιο δεν έχουν ανακοινώσει οι Λευτέρης Σιαπλαούρας, Βάνα Πατρινού και Γιάννης Αναγνωστόπουλος.

Τώρα το κατά πόσο οι αριθμοί και ο όγκος των ψηφοδελτίων θα παίξει ρόλο στις εκλογές του Οκτώβρη θα το δούμε το πρόσεχες διάστημα.

Σπυρίδων Δ. Σταράμος

*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου, χωρίς την προηγούμενη έγγραφη άδεια του etoliko.gr*