Αγαπητοί φίλοι του Μουσείου της Βάσως Κατράκη

Σας ευχαριστώ για την αγάπη και το ενδιαφέρον σας για το Μουσείο της Βάσως Κατράκη στο Αιτωλικό.

Σήμερα διάβασα στο FB, στο επίσημο site του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, τα σχόλια του Δημάρχου για όσα ανέφερα στο Δ.Σ. του Μουσείου στις 18.7.2023.

Στην τοποθέτησή μου για το Μουσείο επεσήμανα τα κυριότερα προβλήματα που κατά τη  δική μου γνώμη αλλά και τη γνώμη ειδικότερων από εμένα έχουν φέρειτο Μουσείο στη σημερινή του κατάσταση.

Στην αναφορά μου αυτή δεν επέκρινα και δεναναφέρθηκα καν σε πρόσωπα. Μίλησα για γεγονότα,πράξεις και καταστάσεις που χρονίζουν και έχουν φέρει το Μουσείο σε αδιέξοδο.

Περίμενα λοιπόν πως η απάντηση του Δημάρχου, που είναι και πρόεδρος του Μουσείου, θα περιείχε έστω μίασυγκεκριμένη πρόταση για έστω ένα από τα θέματα που αναφέρθηκαν στην τοποθέτησή μου. Δυστυχώς, αντί προτάσεων εισέπραξα ένα γενικόλογο απολογητικό σημείωμα, με υπόνοιες περί παρανομιών και παρατυπιών. Δεν θέλω να μπω στον πειρασμό των αντικρούσεων. Δεν είναι η στιγμή.

Αγαπητοί φίλοι

Θέλω να διευκρινίσω προς κάθε κατεύθυνση ότι ως κυρία των πνευματικών δικαιωμάτων, και όχι μόνο, επίτου έργου της μητέρας μου Βάσως Κατράκη, μοναδικόσκοπό μου και αποκλειστική υποχρέωσή μου έχω να σώσω το έργο της μητέρας μου από τους κινδύνους που το απειλούν. Τη χρονική στιγμή δεν την επέλεξα εγώ. Την επέβαλαν τα ίδια τα  γεγονότα. 

Τοποθετούμαι μόνο για γεγονότα και καταστάσεις που αφορούν το Μουσείο και τη Βάσω Κατράκη και εφόσονέχω επαρκή και αδιάψευστα στοιχεία. Εγώ δεν κάνω προεκλογικό αγώνα, αλλά αγώνα ιερής υποχρέωσης απέναντι στη μητέρα μου και το έργο της. Και σ’ αυτό τον αγώνα αισθάνομαι πολύ δυνατή, γιατί έχω πολλούς ανθρώπους δίπλα μου που με στηρίζουν.

Σας ευχαριστώ.

Μαριάννα Κατράκη