Φτάσαμε στις μέρες του… Αιτωλικού! Ζούμε στον “αστερισμό” του Αυγούστου, του μήνα που ταιριάζει περισσότερο από κάθε άλλο στο νησί μας.

Ο κόσμος που έχει έρθει είναι πολύς και αυτό φαίνεται αν κάνεις μια βόλτα από την πλατεία μέχρι την παραλία του Αιτωλικού. Αυτομάτως ανεβαίνει η ψυχολογία ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας και παράλληλα είναι μια καλή ευκαιρία για τους επαγγελματίες να βγάλουν ορισμένα από τα… σπασμένα του χειμώνα.

Το βασικότερο είναι οτι ήρθαν συγγενείς που έχουμε καιρό να ανταμώσουμε. Το ξέρω οτι κάθε χρόνο γράφω τα ίδια και τα ίδια για τις συγκεκριμένες μέρες αλλά, κατά την ταπεινή μου άποψη, αυτές οι αφίξεις είναι το πιο σημαντικό γεγονός.

Να περάσουμε καλά και να είμαστε άξιοι οικοδεσπότες για όποιον μας τιμήσει με την παρουσία του. Οι έχοντες επιχειρήσεις να είναι άψογοι επαγγελματίες απέναντι σε όλους και οι μεν νησιώτες να είμαστε ευγενικοί και ζεστοί με τους επισκέπτες του Αιτωλικού.

Το πανηγύρι είναι κουλτούρα, είναι πολιτισμός. Όχι όμως μόνο η μουσική, οι καβαλάρηδες και οι αρματωμένοι, οι οποίοι κάθε χρόνο δίνουν το έναυσμα για τη γιορτή, αλλά και εμείς οι γύρω γύρω, που με τη συμμετοχή μας και τη συμπεριφορά μας δείχνουμε το… δρόμο και στους “ξένους“.

Καλά να περάσουμε και προσοχή όσοι είστε με αυτοκίνητα…

Μιχάλης Βελτσίστας

*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου, χωρίς την προηγούμενη έγγραφη άδεια του etoliko.gr*