Πάμε να δούμε, έτσι για αλλαγή βρε αδερφέ, τι έγινε από την περασμένη Τετάρτη(23/08) μέχρι σήμερα(30/08). Όχι όλα όσα συνέβησαν, άλλωστε αυτό δεν θα μπορούσαμε να το κάνουμε, αλλά αυτά που εγώ ξεχώρισα.

Σχετικά με τα τοπικά δεν θα μπορούσα παρά να σταθώ στο πανηγύρι μας. Όλα ήταν υπέροχα τόσο στις 23 όσο και στις 24. Ο κόσμος που μας τίμησε με την παρουσία και τη συμμετοχή του ήταν πάρα πολύς, τα γέλια και τα χαμόγελα απλώνονταν από την πλατεία μέχρι την παραλία και από τον κεντρικό δρόμο μέχρι τα στενάκια του νησιού.

Αρνί και γουρουνοπούλα από τη μία, μπύρες και αναψυκτικά από την άλλη, πάντοτε αποτελούν “μαγικό” συνδυασμό και αλάνθαστη συνταγή ευτυχίας. Τραγούδι και χορός μέχρι πρωίας, μικροί και μεγάλοι χωρίς διακρίσεις, όλοι το χάρηκαν και το απόλαυσαν στον απόλυτο βαθμό. Και του χρόνου!!!

Φυσικά δεν ακολούθησε και η… υπόλοιπη χώρα τον δικό μας, χαρμόσυνο, σκοπό. Για παράδειγμα στον Έβρο μάθαμε και κάτι καινούργιο. Οτι το επίπεδο της κοινωνίας έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο, που μερικοί παίρνουν κυριολεκτικά τα όπλα και “συλλαμβάνουν” μετανάστες. Τους κλείνουν σε κλούβες και αποθήκες, τους βιντεοσκοπούν και τους χλευάζουν την ίδια ώρα που “κοκορεύονται” για το… κατόρθωμά τους!

Και όταν βλέπεις αυτές τις εικόνες, που κάποτε τις παρακολουθούσες στα κανάλια και αφορούσαν χώρες του -υποτιθέμενου- Τρίτου Κόσμου, τότε τι συμπέρασμα βγάζεις; Αυτό που εγώ καταλαβαίνω είναι οτι όταν οι πολίτες αναλαμβάνουν τη δουλειά της αστυνομίας και κατ’ επέκταση του ίδιου του κράτους, τότε τα πράγματα έχουν φτάσει σε σημείο καμπής.

Όταν η κοινωνία αποφασίζει να πάρει τις λάθος πρωτοβουλίες, τότε μόνο χειρότερη μπορεί να γίνει η κατάσταση. Ακόμα πιο βίαιη, ακόμα πιο ρατσιστική… Γιατί δεν υπάρχει θετικό πρόσημο στο παραπάνω περιστατικό. Υπάρχει μόνο η καταδίκη του υπεύθυνου, τίποτε λιγότερο, τίποτα περισσότερο.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι καταγγελίες των φαντάρων από την 110 Α/Κ ΜΜΠ. Σύμφωνα, λοιπόν, με τους ίδιους τους στρατιώτες, δόθηκε εντολή από το ΓΕΕΘΑ. -προφορικώς όχι εγγράφως για να μην υπάρχουν αποδείξεις-, στις περιπολίες που κάνουν να φορούν full face ή αλλιώς μάσκα απόκρυψης προσώπου και να στήνουν καρτέρι σε περάσματα μεταναστών και προσφύγων.

Εκεί συλλαμβάνουν(“περιορίζουν” σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ) όποιον κάνει την εμφάνισή του, βγάζουν τα παπούτσια και τα ρούχα του συλληφθέντος, του παίρνουν το κινητό και τα χαρτιά του και καλούν την αστυνομία. Όταν φτάσει εκείνη παραλαμβάνει τους μετανάστες -οι οποίοι πια δεν έχουν χαρτιά γιατί τα έχουν πάρει οι φαντάροι και πιο συγκεκριμένα οι ΕΠ.ΟΠ.- και τους παραδίδει στους συνοριοφύλακες για να τους στείλουν πίσω από εκεί που ήρθαν.

Καθόλη τη διάρκεια των παραπάνω, οι μετανάστες/πρόσφυγες αντιμετωπίζουν κάθε είδους βαρβαρότητα μέχρι και άσκηση βίας. Μέσα σε όλα αυτά το μοναδικό κόμμα που στήριξε ανοιχτά τους φασίστες που έπιασαν και φυλάκισαν με το έτσι θέλω 25 πρόσφυγες ήταν η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ. Αυτό το τελευταίο το γράφω για να δείτε τι στο διάολο ΕΠΙΛΕΞΑΜΕ και ΨΗΦΙΣΑΜΕ να μπει στην ελληνική βουλή.

Και για να μην ξεχνάμε το πιο σημαντικό. Όλη αυτή η φασιστική πολιτική απέναντι στους πρόσφυγες ξεκίνησε με τον ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό από τη Νέα Δημοκρατία. Αυτό σημαίνει οτι η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζει αυτές τις πρακτικές, ουσιαστικά μπλοκάροντας την είσοδο στην Ευρώπη σε οποιονδήποτε μετανάστη/πρόσφυγα. Και αυτούς που έχουν δόλιο σκοπό αλλά και όλους εκείνους που ψάχνουν ένα καλύτερο “αύριο“.

Δηλαδή… τσουβάλιασμα!

Μιχάλης Βελτσίστας

*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου, χωρίς την προηγούμενη έγγραφη άδεια του etoliko.gr*