Σήμερα δεν θα γράψω εγώ, σήμερα στο κείμενο μου θα φιλοξενήσω δηλώσεις συμπολιτών μου. Δηλώσεις που θα εξηγήσουμε τον μικρό χαμούλη που προκάλεσε η κοινή δήλωση των Γένδουλα / Σαρλής / Σταράμος κατά την παρουσία τους απο τον Δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου, Κώστα Λύρο, για την συμμετοχή τους στο ψηφοδέλτιο της «Δημιουργικής Ανατροπής».

Ένας χαμός που προκλήθηκε επειδή οι τρεις προ αναφέροντες, πρώτον, δήλωσαν κάτι διαφορετικό από ότι η πλειοψηφία των υπόλοιπων νέων ή και παλιών συμβούλων της δημοτικής παράταξης του Κώστα Λύρου και, δεύτερον, έβγαλαν στην σέντρα την προηγουμένη δημοτική ομάδα του δημάρχου και τωρινούς συνοδοιπόρους τους.

Να δούμε, λίγο, απόσπασμα απο την δήλωση τους:

«…Κατά γενική ομολογία δεν άφησε πολλά πράγματα πίσω του στο Αιτωλικό αυτή την τετραετία που διανύουμε. Από την προηγούμενη θητεία μας γνωρίζουμε όμως ότι το αποτέλεσμα δεν εξαρτάται μόνο από το δήμαρχο αλλά εξαρτάται και από την ομάδα του. Αυτούς που καθημερινά βρίσκουν λύσεις, τρέχουν, δουλεύουν με το προσωπικό και με τον κόσμο.…».

Ας δούμε, όμως, και αποσπάσματα των ανακοινώσεων των περισσότερων από τους υπολοίπους εκ του Αιτωλικού συμμετεχόντων της «Δημιουργικής Ανατροπής» ώστε να καταλάβουμε τι συμβαίνει:

 • «…Αποδέχθηκα την πρόταση του να είμαι υποψήφιος μαζί του διότι πιστεύω στην ακεραιότητα του χαρακτήρα του και στο ότι στη σύντομη θητεία του έχει ξεκινήσει σημαντικό έργο ουσίας…» –  Δ. Φ.
 • «…Κατά την διάρκεια της θητείας του Κώστα Λύρου βεβαιώθηκα πλήρως για το όραμα, τις προθέσεις  και τις ικανότητες του Δημάρχου τον όποιο και στήριξα από την πρώτη στιγμή. Για το λόγο αυτό αποφάσισα στις επερχόμενες εκλογές να είμαι εκ νέου υποψήφιος στο πλευρό του Κώστα Λύρου και να συμβάλω ενεργά στην ευόδωση των προσπαθειών του για έναν δήμο βιώσιμο και λειτουργικό που  μπορεί να υποστηρίξει και να δώσει ευκαιρίες στους δημότες» – Η. Ζ.
 • «…Ο τόπος μας χρειάζεται και άλλα έργα, προχωράμε μαζί με τον Κώστα Λύρο για να αλλάξουμε το Δήμο μας, ακόμη περισσότερο…» – Ν. Κ.
 • «…Ο Δήμαρχος μας εργάστηκε με αγνές και διάφανες προθέσεις, με μεθοδικότητα, με αγάπη, αλλά και με πείσμα κόντρα στις πρακτικές δυσκολίες, καταφέρνοντας συγκεκριμένα, απτά, αποτελέσματα στον Δήμο μας…» – Λ. Κ.
 • «…Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την ουσιαστική και σε στέρεες βάσεις εποικοδομητική ανασυγκρότηση που έχει ξεκινήσει στον ΔΗΜΟ μας, δίνοντας του δυνατότητα να την ολοκληρώσει …» – Κ. Μ.
 • «…Η εντιμότητα, η ανιδιοτέλεια, η εξωστρέφεια, η εργατικότητα και η ακάματη ενεργητικότητα του φίλου δημάρχου Κώστα Λύρου, το σημαντικό επιτελεσθέν και συνεχιζόμενο έργο της παρούσης θητείας του, παρά τις αντίξοες συνθήκες: (απλή αναλογική, στείρα αντιπολίτευση, φυσικές καταστροφές, covid 19 κλπ), καθώς και η άριστη σχέση με τα ικανά και αξιολογότατα στελέχη της Δημοτικής Ομάδας της Δημιουργικής Ανατροπής, είναι τα κριτήρια που με ώθησαν να ταχθώ ξανά στην διάθεση του εκ νέου υποψηφίου Δημάρχου… & …Προχωράμε ενωμένοι και αποφασισμένοι όλοι μαζί, να συνεχίσουμε το Δημιουργικό έργο μας και να φτάσουμε τον ιστορικό μας Δήμο, εκεί που το αξίζει και το δικαιούται!…» – Χ. Μ.
 • «…Καλώ τους συμπολίτες μου που όλα αυτά τα χρόνια αγωνιούν για το τόπο τους, να ενισχύσουν την πορεία που χάραξε ο Κώστας Λύρος, για ένα καλύτερο μέλλον και προοπτική για τον τόπο μας.» – Λ. Σ.
 • «Αποφάσισα να συμπορευθώ για δεύτερη φορά στο συνδυασμό του Κώστα Λύρου, σε συνέχεια της προσπάθειας εξυγίανσης και ανάπτυξης του τόπου μας…» – Ι. Π.
 • «…Η παράταξη αυτή πλέον έχει γίνει πολυπληθής και πολυσυλλεκτική και κατάφερε στη μέχρι τώρα διοίκηση του Δήμου μας, με σχέδιο, πρόγραμμα, συνεργασία και  όραμα και δώσει προοπτική και  νέα ταυτότητα στο τόπο μας» –Α. Α.
 • «Συμπορεύομαι στην προσπάθεια του Δημάρχου Κώστα Λύρου, με πίστη στο όραμα και στις άοκνες προσπάθειές του, που αξίζει να ολοκληρωθούν για το καλό του τόπου και των παιδιών μας…» – Α. Π.
 • «…Η υπεύθυνη και ανιδιοτελή πορεία του Δημάρχου Κώστα Λύρου της οποίας τα αποτελέσματα γίνονται ήδη ορατά πιστεύω πως είναι η μόνη αξιόπιστη πρόταση για τον τόπο μας…» –Γ. Σ.
 • «Έχοντας παρακολουθήσει στενά το έργο της παρούσας δημοτικής αρχής και αγαπώντας βαθειά τον τόπο μου αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα στις επικείμενες δημοτικές εκλογές με τη «Δημιουργική Ανατροπή»...» – Ζ. Π.
 • «…Πρέπει να δώσουμε στον Κώστα Λύρο την ευκαιρία και την ευθύνη να προχωρήσει το σπουδαίο έργο του για έναν δήμο με γερά θεμέλια και όχι ανώφελη επιστροφή στο παρελθόν. Προχωράμε σταθερά με τον Λύρο!» – Α. Π.
 • «Συμπορεύομαι  λοιπόν στην προσπάθεια του Δημάρχου για να βοηθήσω το έργο του και τον σκοπό του που για την  συνέχιση και  ολοκλήρωση του έργου του.» – Ν. Κ.
 • «…Παρά τις απροσδόκητες δυσκολίες που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε σε αυτή τη θητεία θεομηνίες, πανδημία, ενεργειακή κρίση , αλλά και τα τεράστια βαθιά ριζωμένα προβλήματα καταφέραμε να κρατήσουμε τον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου όρθιο και συνεχώς εξελισσόμενο. Λύσεις που κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη, πιο ποιοτική και αναβαθμίζουν τον τόπο μας και τις υποδομές του. Καταφέραμε να σχεδιάσουμε, εντάξουμε, χρηματοδοτήσουμε και δημοπρατήσουμε δεκάδες έργα, έργα που ξεκίνησαν και ξεκινούν και τα οποία αλλάζουν ολοκληρωτικά τον τόπο μας. Μετά από ένα τόσο μεγάλο αγώνα, με όλα όσα έχουμε καταφέρει, και όλα όσα ‘έχουμε προγραμματίσει χωρίς δεύτερη σκέψη, δηλώνω “παρών” και αυτή την φορά με την «Δημιουργική Ανατροπή». Μίας παράταξης που άφησε έντονο το αποτύπωμα της στο Δήμο μας. Σπάζοντας στεγανά και αντιλήψεις που τον κρατούσαν καθηλωμένο…» – Χ. Μ.
 • «…Αποφάσισα λοιπόν να συνεχίσω τη συμπόρευσή μου με το συνδυασμό Δημιουργική Ανατροπή και το Δήμαρχο Κώστα Λύρο τον Άνθρωπο, τον επιστήμονα που η τιμιότητα, το ήθος του, οι αξίες του και η εργατικότητά του με πείθουν ότι ‘Όλοι μαζί’ θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε και να ολοκληρώσουμε το έργο μας για το καλό του Δήμου και των Δημοτών μας…» – Γ. Σ.
 • «…Η Δημιουργική ανατροπή υπό την καθοδήγηση του Κώστα Λύρου έχει την γνώση, τα σχέδια και το επιτελείο που μπορεί να κάνει τη διαφορά και να φέρει την ριζική αλλαγή στον τόπο αυτό…» – Δ. Π.

«…Ως ενεργός πολίτης θέλω να ενισχύσω την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να γίνει δημιουργική, αξιόπιστη και ανατρεπτική για την καλύτερη ανάπτυξη του τόπου μας.» – Κ. Θ.

«…Ο Κώστας Λύρος είναι  ένας άνθρωπος, που έχει αποδείξει  την εργατικότητα, την ειλικρίνεια αλλά και το σθένος του να αποκτήσει ο τόπος μας τα αναγκαία έργα και  ζωή,  απ΄ άκρου εις άκρον…» – Μ. Ε.

Όπως μπορεί να αντιληφθεί ο καθένας σας κάτι δεν πάει καλά. Αλλά λένε οι τρεις αλλά οι δέκα εννιά.

Καλά πήγε και αυτό, που λένε και στο χωριό μου!

Αλλά τελικά, άφησε ή δεν άφησε έργο πίσω της στο Αιτωλικό η δημοτική ομάδα Λύρου την τετραετία που πέρασε;;;

Επιλέξτε το σωστό!

Σπυρίδων Δ. Σταράμος

*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου, χωρίς την προηγούμενη έγγραφη άδεια του etoliko.gr*