Η ομάδα του etoliko.gr, ενόψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών, προσκάλεσε τους υποψήφιους δήμαρχους να πάρουν μέρος σε μια συνέντευξη που θα τους δώσει την ευκαιρία να ακουστεί η φωνή τους, οι προθέσεις τους, οι λύσεις τους, οι προτάσεις τους και το πρόγραμμά τους για τα σοβαρά προβλήματα της πόλης μας στους αναγνώστες της ιστοσελίδα μας.

Τα προβλήματα είναι πολλά, μικρά και μεγάλα, εντός και εκτός Αιτωλικού αλλά προσπαθήσαμε να σταθούμε στα είκοσι, κατά τη γνώμη μας, πιο σημαντικά.

Οι ερωτήσεις μας είναι ίδιες και για τους οκτώ υποψήφιους δημάρχους Ι.Π. Μεσολογγίου.

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Διαμαντόπουλος Σπύρος δέχτηκε με χαρά να συμμετείχε, μας απάντησε στις ερωτήσεις μας και εμείς σας παραθέτουμε τις απόψεις – προτάσεις – λύσεις του.

Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη του:

Αγαπητοί φίλοι Αιτωλικιώτες,

Σας ευχαριστώ για την αποστολή των εύστοχων παρατηρήσεών σας από τις οποίες προκύπτει η αγάπη σας για τον τόπο μας αλλά κυρίως η αγωνία για το μέλλον του και την βιώσιμη ανάπτυξή του.

Ως υποψήφιος Δήμαρχος και έχοντας την εμπειρία της ενασχόλησής μου με την τοπική αυτοδιοίκηση δεκαεπτά έτη είμαι αποφασισμένος να μιλήσω με ΑΛΗΘΕΙΕΣ γιατί τα μεγάλα λόγια και οι φρούδες υποσχέσεις μας οδήγησαν στο σήμερα.

Τέλος, να σας καλέσω να διαβάσετε το πρόγραμμα του συνδυασμού μας στο οποίο δίνεται ξεκάθαρο όραμα και στοχοθεσία για το μέλλον αναλύοντας τους βασικούς άξονες των αρμοδιοτήτων του Δήμου μας.

Υπογραμμίζω επίσης, ότι η συνεργασία μας με όλους εκείνους τους ανθρώπους οι οποίοι έχουν την κοινή αγωνία και την στόχευση να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής μας, ασχέτως ιδεολογικών ή άλλων κοινωνικών αναφορών, ασχέτως αν μας ψηφίσουν ή όχι, θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη και θα αναζητηθεί εμπράκτως από την επομένη ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων μας εφόσον εμείς πάρουμε την εντολή.

Σε απάντηση των σχετικών ερωτήσεων που αφορούν το Αιτωλικό, έχω να υπογραμμίσω τα παρακάτω.

 1. Λιμνοθάλασσα Αιτωλικού – Μεσολογγίου: Το έργο αφορά σε μελέτες προ δεκαετίας και σίγουρα υπάρχουν εύλογες ανησυχίες ως προς το αντικείμενο εργασιών. Οι όποιες παρεμβάσεις γίνουν πρέπει να ανακουφίσουν τη λιμνοθάλασσα αλλά ταυτόχρονα οι όποιες αδυναμίες δεν αντιμετωπίζονται πρέπει σε συνεργασία με το Υπουργείο και την Περιφέρεια να αντιμετωπιστούν τώρα που θα έχουμε το έργο σε εξέλιξη και όχι κατόπιν εορτής. Άρα: a. άμεση σύγκλιση των ενδιαφερόμενων φορέων και επιστημόνων αλλά και των τοπικών ψαράδων που γνωρίζουν τη θάλασσα καλύτερα ώστε να αποκτήσουμε κοινό βηματισμό και στόχευση με στόχο σε πρώτη φάση την ενημέρωση, b. Επιδίωξη συνεργασίας με την περιφέρεια και το πανεπιστήμιο Πατρών ώστε να ξεκινήσει έρευνα με στόχο αξιολογηθούν με μετρήσιμα μεγέθη οι παρεμβάσεις και να σχεδιασθούν νέες όπου απαιτούνται.
 2. Γεφύρια Αιτωλικού: Είναι γνωστή σε όλους η σημερινή κατάσταση των γεφυριών τα οποία χρήζουν άμεσης παρέμβασης με τα ανατολικά γεφύρια να παρουσιάζουν πολύ μεγαλύτερη φθορά καθώς στα δυτικά είχε γίνει παρέμβαση προς εικοσαετίας και βελτιώθηκε η θεμελίωση. Θέση μας είναι πάντα σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και την εφορία Νεωτέρων μνημείων : a. Να προχωρήσουν όλες οι μελέτες αποκατάστασης των γεφυριών εξετάζοντας εάν και εφόσον μπορεί να υπάρξει βελτίωση στο θέμα μείωσης της ροής των υδάτων κάτω από αυτά, b. Ταυτόχρονα να δρομολογηθεί άμεσα η μελέτη κατασκευής νέας ανατολικής γέφυρας και νέας Δυτικής γέφυρας ή μίας συνολικής, c. Να προχωρήσουν αιτήματα χρηματοδότησης με όσο το δυνατόν επείγουσες διαδικασίες με προτεραιότητα στα Ανατολικά γεφύρια, d. Να πεζοδρομηθούν άμεσα μετά την κατασκευή νέας γέφυρας τα υπάρχοντα γεφύρια με χρήση πεζόδρομου, ποδηλατόδρομου.
 3. Ανατολική είσοδος Αιτωλικού και παράνομη εγκατάσταση των ΡΟΜΑ: Οτιδήποτε καταλαμβάνει χώρο παράνομα μας βρίσκει αντίθετους. Το πρόβλημα είναι σύνθετο γιατί έγκειται σαφώς και της παρέμβασης της πολιτείας η οποία κωφεύει. Τούτη την ώρα τρέχει πρόγραμμα μετεγκατάστασης για ΡΟΜΑ με λήξη την 31.12.2023. Δεν υπάρχει ενημέρωση από τη δημοτική αρχή αν προωθεί κάποια μελέτη ή σχέδιο μεταφοράς τους. Είναι όμως μια ευκαιρία να δημιουργηθούν οι απαιτούμενες εγκαταστάσεις και οι ΡΟΜΑ να μεταφερθούν σε αντίστοιχο χώρο είτε είναι η Αγκινάρα είτε κάποιος άλλος. Και σε αυτό το έργο ο Δήμος πρέπει να είναι μπροστάρης και να βρει λύση όχι μόνο για το Αιτωλικό αλλά και για την αντίστοιχη περιοχή της Κλεισόβης στο Μεσολόγγι. Εμείς θα το επιδιώξουμε ως απόλυτη προτεραιότητα μιας και δεν υπάρχει χρόνος καθυστέρησης λόγω της ανοιχτής πρόσκλησης χρηματοδότησης.
 4. Δίκτυο Ύδρευσης Αιτωλικού: Είμαστε ενήμεροι για το θέμα, η λύση που δόθηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή δεν είναι ικανοποιητική για πολλούς λόγους. Υπάρχει λοιπόν η διάθεση από όλους και από την υπηρεσία της ΔΕΥΑΜ να αναζητηθεί νέος τρόπος υδροδότησης από τα δυτικά. Η εκτίμηση κόστους της μελέτης είναι της τάξης των 150.000€ ενώ η τελική χρηματοδότηση του έργου θα αγγίξει πολύ μεγαλύτερο ποσό. Χρηματοδότηση μπορεί να δοθεί μόνο από κάποιο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ή Τομεακό του Υπουργείου ή ίσως από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων εφόσον χρηματοδοτεί τέτοια έργα. Δεν είμαι σε θέση να πω μεγάλα λόγια αλλά μπορώ να δεσμευτώ για την άμεση εκπόνηση της απαιτουμένης μελέτης ώστε γρήγορα να κινηθούμε στην αναζήτηση χρηματοδότησης και κατασκευής νέου έργου. Σε ότι αφορά τα φίλτρα από όσο γνωρίζουμε χρειάζεται μια διαδικασία ελέγχου και συντήρησης την οποία σαφώς και δεσμευόμαστε να γίνεται σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές για τέτοιου είδους φίλτρα.
 5. Λογαριασμοί ΔΕΥΑΜ: Ας είμαστε ειλικρινείς. Η ΔΕΥΑΜ είναι μία ζωντανή – νεκρή επιχείρηση για την οποία η επόμενη δημοτική αρχή πρέπει νασταματήσει να διαιωνίζει το πρόβλημα και να λάβει γενναίες αποφάσεις προς το συμφέρον όλων μας. Όπως γνωρίζετε η σημερινή δημοτική αρχή ενέταξε τα ληξιπρόθεσμα χρέη των οφειλετών στην εφορία. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα γίνουν κατασχέσεις. Υπάρχει ένα θέμα εδώ. Πρώτον έχουν εντοπιστεί παράλογες χρεώσεις ακόμη και σε νοικοκυριά που δεν μένουν Αιτωλικό αλλά και σε επιχειρήσεις. Δεύτερον υπάρχουν πολλές παράνομες συνδέσεις. Η προτεινόμενη λύση είναι αφενός να αντιμετωπιστούν άμεσα οι παράνομες συνδέσεις αφετέρου να υπάρξει μια σοβαρή και υπεύθυνη καταγραφή όλων των χρεών με ορθολογικό τρόπο έτσι ώστε να μπορούν να αντιμετωπιστούν οι παράλογες χρεώσεις αλλά ταυτόχρονα να αναλάβει η δημοτική αρχή πρωτοβουλία έτσι ώστε η τιμολογιακή πολιτική που ακολουθήθηκε ειδικά για την περίοδο που το νερό δεν ήταν πόσιμο να αλλάξει και να μεταβληθεί προς τα κάτω η τιμή της χρέωσης. Η δημοτική αρχή όμως οφείλει να βρίσκει λύσεις έχοντας ανοιχτά τα χαρτιά της στο τραπέζι και έχοντας αρωγούς τους δημότες. Και αυτό θα πράξουμε.
 6. Βιολογικός Καθαρισμός Αιτωλικού: Ο βιολογικός καθαρισμός Αιτωλικού θα σταματήσει τη λειτουργία του όταν ολοκληρωθεί η μεταφορά των λυμάτων Αιτωλικού στον αναβαθμισμένο βιολογικό Οινιαδών που πρόκειται να κατασκευαστεί τα επόμενα χρόνια καθώς το έργο έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης.
 7. Κεντρικός δρόμος Αιτωλικού: Η ανοργανωσιά και η παράβαση των κανόνων των κοινόχρηστων χώρων και ειδικά των χώρων των πεζών και των ατόμων ΑΜΕΑ θα μας βρει απέναντι. Θέλουμε να ομορφύνουμε τον τόπο μας με αισθητικές παρεμβάσεις, θέλουμε να αλλάξουμε την κουλτούρα κυκλοφορίας των αυτοκινήτων. Κανόνες λοιπόν και όχι ασυδοσία.
 8. Σχέδιο Πόλεως Αιτωλικού – Νησιού & Επεκτάσεων: Σας παραπέμπουμε στο πρόγραμμά μας που κάνουμε σαφή αναφορά για το ξεχασμένο Σχέδιο Πόλης και τις χρήσεις γης. Δεν μπορούμε να μιλάμε για αναπτυξιακή προοπτική αν δεν λύσουμε θέματα που άπτονται της λειτουργίας μιας πόλης, ενός οικισμού, μιας κοινότητας κοκ. Μία χρονοβόρα και κοστοβόρα διαδικασία που πρέπει όμως να ξεκινήσει.
 9. Πλαζ Ρεμπάκια: Υπάρχει από παλιά η πεποίθηση ότι τα νερά στα Ρεμπάκια είναι ιαματικά. Θα επιδιώξουμε να δρομολογήσουμε μελέτες για την εξέταση και πιστοποίηση των υδάτων σε συνδυασμό με κάθε άλλη δραστηριότητα που θα κάνουμε για την προστασία της λιμνοθάλασσας από μολυσματικούς παράγοντες. Εκτιμούμε πως η πιστοποίηση των υδάτων θα δώσει νέο ενδιαφέρον και ζωή στην παραλία. Ταυτόχρονα θα συμβάλουμε στο να υπάρξουν χώροι – επενδύσεις από ιδιώτες με ότι προβλέπεται φυσικά από τη νομοθεσία για δραστηριότητες τέτοιου τύπου σε παραλίες. Η εποχή που αποφάσιζε μόνο ο Δήμαρχος ή ο Αντιδήμαρχος αδιαφορώντας για τις προτάσεις της κοινωνίας δεν έχει θέση στη δική μας θητεία αν με το καλό μας εκλέξετε. Εσείς θα αποφασίζετε και εμείς θα εκτελούμε την απόφασή σας.
 10. Λιμανάκι Park: Απογοητευτική εικόνα συμφωνώ καθώς επισκέπτομαι συχνά αυτό τον υπέροχο χώρο. Είχα προσωπική συμμετοχή στην ένταξη του έργου. Δεν νοείται αυτός ο πανέμορφος χώρος να μην συντηρηθεί και να μην αναβαθμιστεί εκ νέου και να συνδυαστεί και με άλλες παρεμβάσεις αφού μπροστά από το σχολείο υπάρχει χώρος για ανοιχτά γήπεδα αλλά και τοποθέτηση οργάνων άθλησης. Οι εθελοντές εκεί έχουν κάνει θαύματα και εμείς θα είμαστε δίπλα τους.
 11. Θέματα ασφάλειας και αστυνόμευσης: Σας παραπέμπουμε στο πρόγραμμά μας ( www.mazoi.gr ) όπου αφιερώνουμε ενότητα για το φλέγον θέμα ασφάλειας του Δήμου μας. Δύσκολο εγχείρημα αλλά η υπομονή έχει εξαντληθεί από όλους μας. Είμαστε έτοιμοι να δράσουμε αποφασιστικά.
 12. Παραβατικότητα: Νομίζω ότι η απάντηση συμπίπτει με το προηγούμενο ερώτημα.
 13. Μουσείο Βάσως Κατράκη-Κέντρο Χαρακτικών Τεχνών: Θλίψη και αγανάκτηση. Πρόσφατα ενημερωθήκαμε ότι κινδυνεύει να χάσει το Μουσείο χρηματοδοτικό εργαλείο 500.000€ για την ψηφιοποίηση του έργου της Χαράκτριας γιατί δεν έγινε ποτέ συνεδρίαση του συμβουλίου. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά και μας θυμώνουν όλους. Είναι παράλογα. Εμείς έχουμε στόχο να αναδιαρθρώσουμε όλο το μουσειακό μας απόθεμα και να το επανδρώσουμε με τις απαιτούμενες ειδικότητες ώστε να είναι ζωντανοί οργανισμοί και επισκέψιμοι όπως κάνουν όλοι οι υπεύθυνοι και σοβαροί Δήμοι. Και φυσικά να πείσουμε την οικογένεια της κα Κατράκη να μην πάρει το έργο της μεγάλης χαράκτριας αφού η υπομονή της δικαίως εξαντλήθηκε. Περισσότερες πληροφορίες στο πρόγραμμά μας ( www.mazoi.gr ).
 14. Μουσείο Ναυτικής Παράδοσης (πρώην Εξέδρα): Η απάντηση του προηγούμενου ερωτήματος συμπίπτει με την παρούσα ερώτηση.
 15. Θέματα καθημερινότητας: Κομβικής σημασίας για εμάς ο τομέας της Καθημερινότητας και τα όσα αυτός περιλαμβάνει. Η δική μας πρόταση περιλαμβάνει από τομές που είναι αναγκαίες να γίνουν μιας και το μοντέλο του Καλλικράτη απέτυχε, όπως η αποκέντρωση των υπηρεσιών και των μηχανημάτων έργου και του προσωπικού, μέχρι ρεαλιστικούς στόχους που πρέπει να βάλουμε και να πετύχουμε έτσι ώστε να βελτιωθεί κάθετα το επίπεδο ζωής των δημοτών μας. Περισσότερες πληροφορίες στο πρόγραμμά μας ( www.mazoi.gr ).
 16. Διοίκηση της Δ.Ε. Αιτωλικού: Το μοντέλο των Αντιδημαρχιών χωρίς όμως αρμοδιότητες απέτυχε παταγωδώς. Η επόμενη δημοτική αρχή λαμβάνοντας υπόψη την νέα μεταρρύθμιση με την κατάργηση των Νομικών Προσώπων και την πρόσθεση δύο νέων Αντιδημάρχων θα έχει συνολικά 7 Αντιδημάρχους ενώ εκλέγει 17 δημοτικούς συμβούλους. Εμείς αλλάζουμε το μοντέλο Διοίκησης, σπάμε το συγκεντρωτικό μοντέλο του Δημάρχου που αποφάσιζε για όλους και για όλα και μεταφέρονται οι αρμοδιότητες στην πράξη στους συνεργάτες – συμβούλους. Ταυτόχρονα είναι δική μου δέσμευση ότι τα τοπικά συμβούλια αλλά και ομάδες εθελοντών θα αναλάβουν μέρος της διοίκησης της καθημερινότητας ώστε όλοι μαζί να λειτουργούμε αρμονικά με σαφή κατεύθυνση και συγκριμένες αρμοδιότητες. Ο Δήμαρχος πρέπει να συντονίζει το δημοτικό έργο, να βρίσκεται στο δρόμο πλάι στους δημότες και οι συνεργάτες του να εκτελούν τα συμφωνηθέντα. Τα οποία θα προκύπτουν από τη διαβούλευση με την κοινωνία.
 17. Κοιμητήρια Αιτωλικού: Ένα ακόμη άλυτο πρόβλημα που η δημοτική αρχή δεν έκανε τίποτα. Σε όλο το Δήμο υπάρχουν κοιμητήρια που έχουν κορεστεί. Είναι θέμα πολιτισμού και ιερής υποχρέωσης όλων μας τα κοιμητήρια να μετατραπούν σε αξιοπρεπείς χώρους τιμής και μνήμης των ανθρώπων που έφυγαν. Η υπηρεσία είναι ανταποδοτική, δεν έχει γίνει ποτέ επίσημη καταγραφή και επικρατεί μία ανοργανωσιά που δε συνάδει με έναν σύγχρονο Δήμο που θέλουμε εμείς να φτιάξουμε. Δεσμευόμαστε για την ορθολογική χρήση των κοιμητηρίων αφού για εμάς δεν αποτελεί έργο αλλά αυτονόητη ιερή υποχρέωση.
 18. Αθλητικοί Χώροι, Παιδικές Χαρές, Ανοικτό Θέατρο Αιτωλικού και Χώροι Αναψυχής: Ως άνθρωπος του αθλητισμού, δίνω ιδιαίτερη βαρύτητα στον αθλητισμό και την αναψυχή. Είναι άμεση προτεραιότητά μας η παροχή ασφαλών αθλητικών εγκαταστάσεων και χώρων αναψυχής στις ομάδες και στο κοινό. Όποιος έχει παρακολουθήσει την προεκλογική μας καμπάνια θα διαπιστώσει ότι δίνουμε ιδιαίτερο βάρος στην ενότητα Άθληση και Ψυχαγωγία. Η συμμετοχή στο ψηφοδέλτιό μας ανθρώπων που έχουν γράψει ιστορία στον αθλητισμό της περιοχής μας δείχνει την πρόθεσή μας. Περισσότερες πληροφορίες στο πρόγραμμά μας ( www.mazoi.gr ).
 19. Νέοι συμπολίτες μας: Ας είμαστε ειλικρινείς. Η κατάσταση στο Δήμο μας δεν είναι εύκολη. Ο Δήμος μας και το Αιτωλικό βρίσκεται σε κώμα. Η θεραπεία κατά τη γνώμη μου είναι να συνειδητοποιήσουμε πού βρισκόμαστε σήμερα, πού θέλουμε να πάμε και μετά να συμφωνήσουμε πώς θα πάμε. Επιβάλλεται να γίνουν θεσμικές αλλαγές που θα δώσουν αναπτυξιακή προοπτική στον τόπο μας αλλά και να εκμεταλλευτούμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα που μας κάνουν ξεχωριστούς και μπορούν να φέρουν επισκεψημότητα στην περιοχή μας. Αν το πετύχουμε αυτό, αν οργανωθούμε, αν σχεδιάσουμε μαζί ένα στρατηγικό πλάνο δεκαετίας και το εφαρμόσουμε θα μπορέσει ο τόπος μας να ξαναγίνει ζωντανός. Να μείνουν οι άνθρωποί μας στον τόπο τους γιατί θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Γιατί θα δημιουργηθεί πλούτος για όλους. Πρέπει να δημιουργήσουμε για όλους και αυτό θα κάνουμε αν μας δώσετε την εντολή. Δεν είναι σύντομη πορεία. Όποιος σας πει ότι μπορεί να κάνει θαύματα σε 5 χρόνια θα σας πει ψέματα. Εμείς θα ξεκινήσουμε από τα μικρά και τα καθημερινά, βελτιώνοντας κάθετα την ποιότητα παροχής υπηρεσιών προς τους δημότες και θα σχεδιάσουμε τα μεγάλα και αναγκαία που θα μας κάνουν Δήμο να μπορείς να ζείς και να επισκεφθείς. Το όραμά μας εκεί παραπέμπει. Στη δημιουργία ενός σύγχρονου Δήμου για να ΖΕΙΣ σε ένα Δήμο να μπορείς να ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΣ. Περισσότερες πληροφορίες στο πρόγραμμά μας ( www.mazoi.gr ).
 20. Πανηγύρι Αγίας Αγάθης, Γιορτή Ελιάς, Γιορτή Ψαριού και Εκδηλώσεις της Μάχης του Ντολμά: Αφιερώνουμε μεγάλο μέρος των προγραμματικών μας δεσμεύσεων στον τομέα του Πολιτισμού και του Βιώσιμου Τουρισμού. Όλος ο πλούτος μας, η ιστορική μας παρακαταθήκη και το πολιτισμικό μας απόθεμα, το πανέμορφο αλλά παρατημένο περιβάλλον μας με την πανέμορφη λιμνοθάλασσά μας αποτελούν για εμάς ΟΔΗΓΟ στην προσπάθεια αλλαγής σελίδας που έχει ανάγκη ο τόπος μας. Σ΄ αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς και να είστε βέβαιοι ότι ως επικεφαλής σεβόμενος πλήρως τα τοπικά δρώμενα και τα ιστορικά στοιχεία κάθε κοινότητας θα απομονώσω φωνές που θέλουν να διαχωρίζουν τους δημότες και να δημιουργούν προβλήματα εύρυθμης λειτουργίας του Δήμου μας. Περισσότερες πληροφορίες στο πρόγραμμά μας ( www.mazoi.gr ).

( ή 20 +1). Πώς οραματίζεστε να είναι το Αιτωλικό σε 5 χρόνια, εφόσον εκλεγείτε; Μεγάλο προσωπικό στοίχημα για μένα είναι η ανάκτηση της χαμένης εμπιστοσύνης των πολιτών προς την αιρετή Διοίκηση. Υπάρχει θυμός και αγανάκτηση και το εισπράττω κάθε μέρα. Δικαιολογημένα σε μεγάλο βαθμό αφού όλοι μας έχουμε ευθύνη. Ειδικά όσοι διοικήσαμε. Δε εξαιρώ τον εαυτό μου και έχω κάνει την αυτοκριτική μου αφού ουδείς αλάνθαστος. Αν κερδίσουμε όμως ξανά την εμπιστοσύνη των πολιτών και αποκτηθεί στην πράξη μια σχέση ειλικρινούς και ανιδιοτελούς συνεργασίας τότε θα αλλάξουμε τον τόπο μας. Σε πέντε χρόνια λοιπόν έχοντας ως βάση τα παραπάνω μπορούμε να έχουμε αλλάξει το μοντέλο της καθημερινότητας και να έχουμε φτάσει σε αυτονόητα επίπεδα παροχής υπηρεσιών προς τους πολίτες. Απορρίμματα, ανακύκλωση, πράσινο, προσβασιμότητα και κοινόχρηστοι χώροι, χώροι άθλησης και ψυχαγωγίας, παιδικές χαρές, ηλεκτροφωτισμός, αδέσποτα, κοιμητήρια και βιώσιμες δράσεις με τουριστικό και πολιτιστικό υπόβαθρο είναι στοιχεία που πρέπει να κερδίσουμε το στοίχημα. Η αναβάθμιση λοιπόν της καθημερινότητάς μας και η βελτίωση του προσφερόμενου πολιτισμικού μας αποθέματος είναι ένα δεύτερο μεγάλο στοίχημα πενταετίας. Από την άλλη, όπως προείπα, απαιτούνται σειρά από θεσμικές αλλαγές και ενέργειες που θα βάλουν τις βάσεις ώστε το Αιτωλικό να αποκτήσει τις υποδομές που έχει ανάγκη και δικαιούται. Να λυθούν προβλήματα που άπτονται της υγιεινής των δημοτών αλλά και της βιώσιμης και ασφαλούς λειτουργίας του φυσικού περιβάλλοντος ( Λιμνοθάλασσα ). Απαιτείται χρόνος αλλά κάποιος πρέπει να το ξεκινήσει.

Το Αιτωλικό είναι ένας ιδιαίτερος όμορφος τόπος αλλά είναι παρατημένος όπως το σύνολο του Δήμου. Μπορούμε να την αλλάξουμε αυτή την εικόνα. Και αυτό θα γίνει με τη συμμετοχή σας στη διοίκηση του Δήμου και το νέο μοντέλο διοίκησης που θέλω προσωπικά να σας προτείνω να εφαρμόσουμε.

Και το Αιτωλικό όπως και ο υπόλοιπος Δήμος θα γίνει πρώτα τόπος να ΖΕΙΣ και στη συνέχεια τόπος να ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΣ.

Είμαι ένας από εσάς και ως ίσος μεταξύ ίσων έρχομαι όχι για να ικανοποιήσω προσωπικές φιλοδοξίες. Αυτές αν τις είχα προτεραιότητα θα ήμουν σε άλλη θέση σήμερα.

Αλλά γιατί θέλω Μ.Α.Ζ.ΟΙ να βελτιώσουμε τον τόπο μας.

etoliko.gr