Μέρα εκλογών η χθεσινή και οι περισσότεροι απο εμάς, το 61,95% του πληθυσμού του δήμου μας, δηλαδή 21.456 συμπολίτες μας, πήγαμε και ασκήσαμε το εκλογικό μας δικαίωμα.

Το ποσοστό των συμμετέχων μπορει να ειναι και μεγαλύτερο αν δεχτούμε την άποψη οτι οι εκλογικοί κατάλογοι δεν ειναι «καθαρισμένοι» από τους συμπολίτες μας που ασκούν τα εκλογικά τους δικαιώματα σε κάποιον άλλον κόσμο.

Παρόλα αυτα η αποχή ΞΑΝΑ κέρδισε τις εκλογές στην περιοχή μας με ποσοστό 38,05%, αφού ο πρώτος έφτασε 30,11%. Ας μας προβληματίσει αυτο το δεδομένο!

Τώρα, ο νυν Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου, κύριος Κώστας Λύρος, στη χθεσινή μάχη έπιασε κορυφή με 30,11% και δεύτερος έρχεται ο πρώην Αντιδήμαρχος του, κύριος Σπυρος Διαμαντόπουλος με ποσοστό 14,47%.

Τρίτη θέση παίρνει ο πρώην δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος με ποσοστό 12,76% και ακολουθούν η Όλγα Δασκαλή με 10,78%, ο Σπύρος Βασίλειου με 10,74%, ο Παναγιώτης Κατσουλής 10,17%, η Βάνα Πατρινού 5,86% και τελευταίος ο Θανάσης Λύρος με ποσοστό 5,09%.

Στη δημοτική ενότητα Αιτωλικού ο κύριος Κώστας Λύρος έρχεται πρώτος, όπως και στη γενική κατάταξή, με πανόμοιο ποσοστό 30,2%.

Οι υπόλοιπες θέσεις, όμως, ειναι διαφορετικές απο τα τελικά αποτελέσματα. Εδώ δεύτερος έρχεται ο Σπύρος Βασιλείου με 17,18%, τρίτος ο Νίκος Καραπάνος με 14,97%, τέταρτος ο Παναγιώτης Κατσούλης με 10,17%, πέμπτος ο Θανάσης Λύρος με 7,54%, έκτος ο Σπύρος Διαμαντόπουλος με 7,35%, έβδομη η Βάνα Πατρινού με 6,81% και τελευταία η Όλγα Δασκαλή με ποσοστό 5,77%.

Η ενσωμάτωση των σταυρών των υποψηφίων δημοτικών συμβούλουν δεν εχει ολοκληρωθεί ακομα. Υπολείπονται περίπου δεκατρία (13) εκλογικά τμήματα.

Μέχρι τώρα οι πρώτοι πέντε από τον συνδυασμό του Κώστα Λύρου ειναι οι Αλέξης Σάρλης, Χρήστος Μασαούτης, Κώστας Ι. Καστανάς, Κων/να Μαντζή και Ιωάννης Ιωάννου.

Ενώ, οι πέντε πρώτοι του δεύτερου, κύριου Σπύρου Διαμαντόπουλου, είναι οι Χρήστος Τέγας, Ιωάννης Κουτσοθεόδωρος, Μαρία Παπαδημητρίου, Θεοδοσία (Σίσσυ) Τρικαλινού και η Καλιρρόη Αγγέλη.

Κάποιοι απο τους παραπάνω θα ειναι και οι επόμενοι δημοτικοί εκπρόσωποι του Αιτωλικού στο δήμο μας, αναλόγως ποιος θα ειναι ο νικητής την ερχομένη Κυριακη.

Για τους τοπικούς συμβούλους στην κοινότητα του Αιτωλικού δεν έχουμε επίσημα στοιχεία.

Στις περιφερειακές εκλογές το ακλόνητο φαβορί, ο νυν περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, Νεκτάριος Φαρμάκης επανεκλέχθηκε απο την πρώτη Κυριακή με ποσοστό 59,03%. Δεύτερος έρχεται ο Σπύρος Σκιαδαρέσης με 13,15% και ακολουθούν οι Κων/νος Καρπέτας 11,75%, Σωτήριος Παρίσης 9,6%, Βασίλειος Χατζηλάμπρου 2,92%, Γεώργιος Κολλιόπουλος και τελευταίος ο Χρήστος Κοσίνας με 1,42%.

Στην Αιτωλοακαρνανία το σκηνικό δεν άλλαξε με τους υποψήφιους να παίρνουν την ίδια σειρά με διαφορετικά ποσοστά απο την τελική κατάταξη. Εξαίρεση μόνο ειναι οι δύο τελευταίοι, όπως θα δείτε, που άλλαξαν θέσεις.

Για τους περιφερειακούς συμβούλους της Αιτωλοακαρνανία απο τον συνδυασμό του Νεκτάριου Φαρμάκη τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Πρώτος με διαφορά έρχεται ο Θανάσης Μαυρομμάτης με 23.864 σταυρούς και ολοκληρώνουν την τριάδα οι Νίκος Κατσακιώρης, Λάμπρος Δημητρογιάννης, Κων/νος Δαουτίδης, Χρήστος Παΐσιος, Γιώργος Κοντογιάννης, Στέλιος Μπλέτσας, Αμαλία Βούλγαρη, Μιχάλης Γούδας και Αλεξάνδρα Λάππα.

Όλα τα στοιχεία είναι απο την επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου εσωτερικών.

Οι εκλογές για τον δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου δεν τέλειωσαν όμως. Την ερχόμενοι Κυριακη έχουμε και δεύτερο γύρο. Σήμερα δεν θα κάνω κανένα σχόλιο για όσα έγιναν εχθές στον τόπο μας. Άλλη μέρα αυτά.

Επέλεξε το σωστό!

Σπυρίδων Δ. Σταράμος

*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου, χωρίς την προηγούμενη έγγραφη άδεια του etoliko.gr*