Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τους δημότες που πήγαν και ψήφισαν, ιδιαίτερα δε εκείνους που ψήφισαν και μένα!! Να πάμε όλοι να ψηφίσουμε και μεθαύριο στη γιορτή της Δημοκρατίας!

Τώρα ας πούμε λίγες αλήθειες.
Πριν καταλήξω στον Κώστα Λύρο και τη «Δημιουργική Ανατροπή», μίλησα με όλους τους υποψηφίους πλην Καραπάνου και κυρίας Πατρινού.

Με τον πρώτο δεν ήθελα, η δεύτερη δεν επικοινώνησε ποτέ μαζί μου. Δράττομαι της ευκαιρίας να πω και ένα δημόσιο ευχαριστώ στην «Λαϊκή Συσπείρωση», ήμουν ο μόνος που ανέφεραν ονομαστικά στις εξαιρέσεις όταν αναφέρθηκαν στην κατάσταση του Μουσείου Βάσω Κατράκη.

Τον Σπύρο τον Διαμαντόπουλο τον είδα στη Μπολερό, παρουσία και άλλων Αιτωλικιωτών. Εκεί μου ζητήθηκε να κατέβω με τον Σπύρο στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Του είπα ότι είπα και στο Σπύρο το Βασιλείου, την Όλγα τη Δασκαλή, ότι έλεγε και ο Λευτέρης τότε: αν δεν ενωθείτε ο Δήμαρχος θα ξαναβγεί. Δεν ήθελε.

 • Τον ρώτησα πως μπορώ να κατεβώ εγώ μαζί του όταν:
  δήλωνε όταν πήγαμε να φτιάξουμε τεχνικό πρόγραμμα κατά τη θητεία μας ΤΟ ΑΙΤΩΛΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 19% ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, ΤΟ 19% ΘΑ ΠΑΡΕΙ.
  (το 19% του τεχνικού προγράμματος δεν φτάνει ούτε για πατατάκια, όχι για το Αιτωλικό που χρειάζεται το 200% του προϋπολογισμού – Φυσικά ο Σπύρος τότε αποχώρησε από την συζήτηση και το Αιτωλικό πήρε το 40% του προϋπολογισμού και έγιναν τα πεζοδρόμια του κεντρικού)
 • Τον ρώτησα πως μπορώ να κατεβώ μαζί του όταν λέει ότι σχεδίασε ΟΧΕ Μεσολογγίου Αιτωλικού και η ΟΧΕ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 20 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΠΕΡΙΕΙΧΕ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΤΩΛΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΝΟΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥ!!!
  (Το οποίο έργο δεν μπορούσε να ενταχθεί και αν δεν αναλάμβανα εγώ να εντάξω το Νότιο Τμήμα Αιτωλικού, να του φτιάξω το τεχνικό δελτίο και να αυξήσω κρυφά τον προϋπολογισμό σε δυο εκατομμύρια, το Αιτωλικό δεν θα είχε ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΓΟ.)
 • Τον ρώτησα πως μπορώ να κατεβώ μαζί του όταν ενώ ήταν αντιδήμαρχος έργων, το τεχνικό πρόγραμμα που κατέθεσε πριν φύγει, δεν είχε ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΓΟ για το Αιτωλικό!!!
  (ήταν η περίοδος 6 μηνών που δεν συμμετείχα στο σχεδιασμό γιατί ο Δημαρχάρας με τις πολιτικές ισορροπίες με έκανε πρόεδρο στο Λιμενικό Ταμείο γιατί η αντιδημαρχία είναι θέση που όλοι κάνουν και πρέπει όλοι να περάσουν μην έχει κανείς παράπονο…)
 • Τον ρώτησα πως μπορώ εγώ να κατέβω μαζί του όταν ενώ ανέλαβε από μας τεχνικό πρόγραμμα έτοιμο όταν χάσαμε, το αναμόρφωσε και πήρε ότι έργο είχε για το Αιτωλικό και το έκανε φώτα για τους φίλους του!!! Εκδικήθηκε το Αιτωλικό;;;
  Σε άλλα μου είπε δεν είναι έτσι, σε άλλα μου είπε έκανα λάθη.
  Και έτσι είναι και λάθη έκανε όντως!!
  Προφανώς και δεν ήταν δυνατό να πάω με το Σπύρο. Του ξεκαθάρισα ότι εγώ κατεβαίνω για το Αιτωλικό και δεν έχω όρεξη να τσακώνομαι κάθε μέρα για τον τόπο μου αν μπορώ να το αποφύγω. Σπύρος και Αιτωλικό δεν ταιριάζουν.
  Το θεωρεί χωριό το Αιτωλικό, εμείς οι Αιτωλικιώτες το θεωρούμε κέντρο του κόσμου. Που να καταλάβει;

ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΟΥΜΕ. Και να πω την αλήθεια, αν δεν έβγαινε ο Αλέκος, ο Γιώργος και ο Νίκος, δεν θα έγραφα τίποτα μια από τα ίδια θα ήταν.

Αλλά τώρα έχουμε από τη μια

 • Τον Αλέκο, τον Καβαλιέρη και το Γένδουλα,
 • Από την άλλη την παρέα του Σπύρου, καλά παιδιά όλα, ο φίλος μου ο Χρήστος ο Τέγας, ο Γιάννης ο Κου, η Μαρία Παπαδημητρίου και ίσως και ο Σωτήρης ο Φαράντος.
  Μένει κανείς εδώ; Έχει κανείς ιδέα τι συμβαίνει στο Αιτωλικό;;
 • Έχουμε βέβαια και τον Σπύρο τον Καρατζογιάννη και τον Σωτήρη τον Καβαλιέρη, Αιτωλικιώτες και καλά παιδιά. Μπορεί να γεμίσει κανείς τα παπούτσια του πρόεδρου Γένδουλα;;;

Σπύρο κάνε τον αγώνα σου όπως πολύ καλά κάνεις, αλλά όχι στην πλάτη του Αιτωλικού. Αυτές οι δεσμεύσεις είναι για να πάρεις τις εκλογές.

Για κανένα από όσα δεσμεύεσαι δεν προσπάθησες. Μακάρι να τα πιστεύεις αυτά που γράφεις, αλλά μην ξεχνάς, δεν ήρθες τώρα, έχεις δυο θητείες ανυπαρξίας για το Αιτωλικό. Μακάρι να άλλαξες, αλλά τα προεκλογικά τα έργα τα πιστεύει κανείς;

Μήπως δεσμεύτηκες για τίποτα ουσιαστικό;

Για τη θάλασσα δεν έχεις αρμοδιότητα, για τα γεφύρια δεν έχεις αρμοδιότητα για τη δημόσια ασφάλεια δεν έχεις αρμοδιότητα. Το εθελοντικό κίνημα στο Αιτωλικό ανθεί, δεν σε έχει ανάγκη, και οι τακτικές επισκέψεις είναι μπούρδες.

Εκείνο το «δεν θα αδικηθούν» είναι το κλειδί. Δεν θα αδικηθούν λαμβάνοντας ότι τους αναλογεί έτσι δεν είναι; Και τώρα πήγαμε στο 18%.

Σπύρο, δεσμεύτηκες μήπως να δώσεις στο Αιτωλικό ότι αξίζει και δεν το καταλάβαμε;

Δεσμεύτηκες να καταθέσεις νέα ΟΧΕ, με την μερίδα του λέοντος στο Αιτωλικό όπως του αξίζει; Άλλωστε το στολίδι του Δήμου είναι.

Δεσμεύτηκες να λύσεις το πρόβλημα των υπέρογκων χρεώσεων του νερού; Όχι, έχεις ισχυριστεί ότι οι Αιτωλικιώτες είναι κακοπληρωτές και πρέπει να πληρώσουν.

Αυτά είναι δεσμεύσεις. Αυτές που έκανες εσύ είναι καθρεφτάκια στους Ιθαγενείς που μας θεωρείς. Και μπορεί να είμαστε αλλά μας αρέσει.

Όχι, οι ιθαγενείς γνωρίζουν, ας αποφασίσουν. Εγώ πιστεύω στον Αλέκο, στο Γιώργο και το Νίκο.

Εσείς;

Πάνος Σταράμος