Είναι αλήθεια; Το Αιτωλικό ήταν ξανά καθοριστικό για να επιλέξει τον επόμενο Δήμαρχο;

Όντως, είναι αλήθεια. Το Αιτωλικό βοήθησε πάρα πολυ τον κύριο Δίαμαντοπουλο ώστε να κερδίσει τις εκλογές.

Κάτι που θεωρω οτι ούτε ο ίδιος δεν περίμενε την τόση καλη του επίδοση του στην πόλη μας την δεύτερη Κυριακή.

Εξηγούμαι.

Ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος, κατάφερε να δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο, (υπέρ) πλήρης και κοινωνικά ποικίλο ψηφοδέλτιο στη δημοτική ενότητα του Αιτωλικού με πρωτοκλασάτα ονόματα στην εκλογική πιάτσα της πόλης μας. Κάτι που φάνηκε, ωστόσο, την πρώτη Κυριακή των εκλογών, αφού ήρθε πρώτος σε ψήφους, με 1.241 συμπολίτες μας να τον εμπιστεύεται.

Και όχι μόνο ήρθε πρώτος, είχε και 535 ψήφους διαφορά από τον δεύτερο «Αιτωλικιώτη» συνυποψήφιο του, Σπύρο Βασίλειο.

Το αποτέλεσμα αυτό μαζί με το «ισχυρό» ψηφοδέλτιο δημιούργησε την ιδέα στον δήμαρχο ότι το Αιτωλικό είναι, μάλλον, το προπύργιο του. Έτσι το επιτελείο του πρώην δήμαρχου, οι υποψήφιοι του αλλά και οι παρατρεχάμενοι του θεώρησαν ότι την δεύτερη Κυριακή θα κάνουν περίπατο και θα φτιάξουν ένα μεγάλο «μαξιλαράκι» ψήφων στη πόλης μας όπου ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων από τις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες του δήμου μας θα καταφέρουν να κερδίσουν τις εκλογές απέναντι στον αντί – Αιτωλικιώτη Σπύρο Διαμαντόπουλο.

Απλά, εκ του αποτελέσματος, θεώρησαν λάθος, παρά τις προσπάθειες τους να επηρεάσουν την ψήφο των Αιτωλικιωτών με διαφορά τερτίπια.

Από την άλλη ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου, Σπύρος Διαμαντόπουλος, με ένα ψηφοδέλτιο στην πόλη μας που μόνο Αιτωλικό δεν θύμιζε και με τους 302 ψήφους του πρώτου γύρου κατάφερε όχι μόνο να αυξήσει τα ποσοστά του αλλά να φτάσει και στους 1.429 ψήφους. Με αποτέλεσμα να είναι δεύτερος πίσω από τους «Galacticos» του Λύρου για πέντε μόνο ψηφοδέλτια.

Έτσι, πάλι εκ του αποτελέσματος, το Αιτωλικό ή δεν υπήρξε ποτέ προπύργιο του Δήμαρχου ή πολύ απλά έπεσε και δεν μπόρεσε ποτέ να δώσει το προβάδισμα που περίμεναν οι κύριοι της Δημιουργικής Ανατροπής στην πόλη μας. Το «μαξιλαράκι» ψήφων από το Αιτωλικό δεν υπήρξε ποτέ!

Με αποτέλεσμα το Αιτωλικό, ναι, να βγάλει ΞΑΝΑ δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου.

Ο λόγος ή οι λόγοι αυτού του αποτελέσματος ειναι αλλουνού παππά ευαγγέλιο και μπορούμε να το συζητήσουμε τις επόμενες Δευτέρες.

Όμως, οι δημοτικές εκλογές τέλειωσαν και οι αναλύσεις εκ των υστέρων είναι για να έχουμε να συζητάμε. Νέος Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου εξέλεγξη ο Σπύρος Διαμαντόπουλους ΜΑΖΟΙ με τον συνδυασμό του.

Ας του ευχηθώ κι εγώ καλή επιτυχία, για το καλό όλον μας, και να του υπενθυμίσουμε ότι σε πέντε χρόνια το Αιτωλικό θα είναι ξανά μανά εδώ για να βγάλει πάλι Δήμαρχο.

Σπυρίδων Δ. Σταράμος

*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου, χωρίς την προηγούμενη έγγραφη άδεια του etoliko.gr*