Παλιότερα δεν ασχολούμουν ιδιαίτερα με τις «Ειδήσεις» του τόπου. Ειδικά με τα δημοτικά-πολιτικά. 

Πλέον, το έχω ξαναγράψει, μου αρέσει πολύ να συζητάω με κόσμο που συναντάω τυχαία, για το πώς περνάνε, πώς είναι η ζωή τους εδώ, πώς βιώνουν τις αλλαγές.

Πολύ συχνά, μάλιστα, υπάρχουν και κάποιοι που θα με σταματήσουν και θα μου πουν «ωραία τα γράφεις» ή «δε συμφωνώ με όσα γράφεις» και συζητάμε λίγο σχετικά με αυτό. 

Υπάρχουν και αυτοί που θα έρθουν και θα μου πουν «σου έχω θέμα!», «γι’αυτό να γράψεις!».

Μου αρέσει όταν γίνεται αυτό. Καταρχάς, μου «δίνουν» θέματα! Επιπλέον, είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει αυτή η συνεργασία μεταξύ των πολιτών. Να νιώθουμε σαν ομάδα που ψάχνουμε τρόπο να βελτιωθεί η κατάσταση. 

Ίσως, βέβαια, και να σημαίνει ότι δεν έχουμε εμπιστοσύνη σε κάποιον υπεύθυνο για να μας λύσει το πρόβλημα ή δεν ξέρουμε καν σε ποιον να απευθυνθούμε. 

Αλλά τουλάχιστον ψάχνουμε τρόπο να βρούμε λύση. Θα μου πεις «με 5 γραμμές που γράφεις, αλλάζει κάτι;» 

Δεν αλλάζει μια κατάσταση με ένα άρθρο, όχι. 

Ξεκινάει, όμως, μια συζήτηση. Στην αρχή, μεταξύ μας, μετά με τους φίλους και τους γνωστούς, με σχόλια στο Facebook, με διαφωνίες και εντάσεις πολλές φορές. 

Κάτι γίνεται, όμως. Κι αν δεν αλλάξει κάτι, τουλάχιστον μαθαίνουμε ο ένας από τον άλλον τα θέματα της πόλης μας, τα στραβά, αλλά και τα ωραία μας. 

Κι ίσως κάποια στιγμή, αλλάξει και κάτι. Μπορεί να είναι απλά ο τρόπος που βλέπουμε τα πράγματα.

 

Βάσω Νικολογιάννη

*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου, χωρίς την προηγούμενη έγγραφη άδεια του etoliko.gr*