Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΑπόψειςΑγιαΓάθη 2020

ΑγιαΓάθη 2020

Σήμερα είναι η τελευταία μέρα του καλοκαιριού και στο νησί, ακόμα, οι κάτοικοι συζητούν για το πανηγύρι που δεν έγινε, τουλάχιστον όπως το ξέρουμε. Οι συζητήσεις δίνουν και παίρνουν με επίκεντρο τον Απόστολο, οι περισσότεροι τον κατηγορούν, άλλοι ακόμα τον βρίζουν και κάποιοι τον στηρίζουν. Ο καθένας όπως αντιλαμβάνεται το θέμα.

Η γενική άποψη που επικρατεί, πάντως, είναι ότι λόγο της διαμαρτυρίας που οργανώθηκε παραμονές ΑγιαΓάθης δεν πραγματοποιήθηκε το πανηγύρι. Πείσμωσε, λένε, ο αστυνομικός διευθυντής της περιοχής με την διαμαρτυρία των πολιτών, επειδή στο στόχαστρο τους ήταν και η συμπεριφορά της αστυνομία στην πόλη μας. Με αποτέλεσμα να κάνει αστυνομοκρατούμενη πόλη το Αιτωλικό, με συνεχούς έλεγχους, για τρεις μέρες και να μην πραγματοποιηθεί το πανηγύρι, όπως γινόταν τα προηγούμενες χρονιές.

Δηλαδή, θέλετε να μου πείτε, ότι η αστυνομία, αν δεν γίνονταν η διαμαρτυρία, θα άφηνε τους πανηγυριστές να εορτάσουν την ΑγιαΓάθη όπως κάθε χρόνο; Με την κυβέρνηση να έχει απαγορεύσει όλα τα πανηγύρια στην χωρά, από τα μέσα Ιουλίου, εμείς θα κάναμε ΑγιαΓάθη; Αυτό λέτε; Εντάξει. Αδύνατον. Απλά αδύνατον.

Και εξηγούμαι, δεν θα γινόταν το πανηγύρι. Ήταν σίγουρο από την αρχή. Απλά έπρεπε να βρεθεί η φόρμουλα για να μην κατηγορηθεί η δημοτική και αστυνομική αρχή ότι το απαγόρευσαν (ποιο; το απαγορευμένο από το κράτος). Και η φόρμουλα βρέθηκε (τυχαία ή όχι δεν γνωρίζω). Ήταν η διαδήλωση των κάτοικων. Ο Απόστολος.

Φταίει όμως ο Απόστολος; Ή μήπως φταίει ο Δήμαρχος που δεν το σταμάτησε από την αρχή όπως όριζαν οι κυβερνητικές αποφάσεις;

Αυτός δεν έδωσα ψεύτικες ελπίδες στις συναντήσεις που είχε με τους εκπροσώπους των πανηγυριστών; Αυτός με την αστυνομία δεν έδωσαν ψεύτικες υποσχέσεις ότι το πανηγύρι θα πραγματοποιηθεί κανονικά (με όλα τα προβλεπόμενα μετρά για τον covid-19) και οι ίδιοι θα έκαναν τα στραβά μάτια, όπως έλεγαν; Αυτός δεν έβγαλε ψεύτικες ανακοινώσεις με την συμφωνεί γνώμη και των τριών; ή μήπως μας τα μετέφεραν λάθος;

Μήπως δεν είδαν καλά τα μάτια μας της 24 του μηνά πανηγυριστές στο Αιτωλικό να διασκευάζουν κανονικά με τραγούδια και χορούς; Να χορεύουν τριάντα άτομα κάτω από το αστυνομικό τμήμα; Τότε τι; Δεν είχαμε covid-19; Μήπως είχε πιεί ξύδι ο αστυνομικός διευθυντής και ξεπείσμωσε; Μήπως τότε επιτρεπόταν τα πανηγύρια; Όχι. Απλά έπρεπε να «παίξουν» τους κάλους όπως και της Παναγίας.

Εμείς (δήμος και αστυνομία) είμαστε οι καλοί. Ο Απόστολος είναι ο κακός.

Αλλά βλέπετε αυτό κάνουν οι πολιτικοί, βρίσκουν εξιλαστήρια θύματα και την βγάζουν καθαροί.

Αυτό έπραξε και ο Δήμαρχος. Τα έριξε όλα στον Απόστολο (ο οποίος ήταν και πολίτικος αντίπαλος του δήμαρχου στις τελευταίες εκλογές) και έβαλε την αστυνομία να κάνει την βρομοδουλειά.

Και όχι δεν μιλάω εκ του ασφαλούς. Και διαδήλωση να μην γινόταν θα έβρισκαν έναν λόγο. Θα τα έριχναν στην κυβέρνηση, στον covid-19, στον Μπίλι Γκέιτς, στην επιστήμη της ψυχολογίας, όπου την γνωρίζει πολύ καλά ο Δήμαρχος. Σιγά μην αφήναν οι μεσολογγίτες και οι νιοχωρίτες να γίνει «κανονικά» ΑγιαΓάθη ενώ οι ίδιοι μαζεύτηκαν σε σπίτια και αποθήκες για να συνεχίσουν την παράδοση τους. Είναι πολλοί οι ψήφοι φίλοι μου. Και πρέπει αν τα έχουμε καλά με όλους.

Υ.Γ : Μήπως φέρθηκε λίγο ανεύθυνα ο Δήμαρχος, εν μέσω πανδημίας, που δεν σταμάτησε από την αρχή το πανηγύρι;

Υ.Γ. 2 : Τελικά επικοινωνιακά ποιος είναι κερδισμένος και ποιος χαμένος; Μήπως ο κερδισμένος ήταν και ο υποκινούμενος όλης αυτής της ιστορίας;

Υ.Γ.3 : Συγχαρητήρια στους πανηγυριστές που κράτησαν σε μια δύσκολη χρόνια την παράδοση όρθια και ακούστηκε νταούλι, ζουρνάς και πίπιζα στους δρόμους του Αιτωλικού, τηρώντας όλα τα μετρά ασφάλειας για τον covid-19 και δεν είχαμε κάποιο παρατράγουδο.

Υ.Γ. 4 : Το λάθος της διαμαρτυρίας ήταν ΜΟΝΟ η χρονική στιγμή και όχι η ουσία της, επειδή δόθηκε το πάτημα και καλά να ματαιώσουν το πανηγύρι.


Όλα τα άρθρα σε αυτή την ιστοσελίδα προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα. Απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, διανομή ή μετάδοση του περιεχομένου χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του συντάκτη. Για οποιαδήποτε χρήση του υλικού, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον διαχειριστή της ιστοσελίδας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ