Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΑπόψειςΟ τόπος τελικά έχει ελπίδα

Ο τόπος τελικά έχει ελπίδα

Η αλλαγή ενός ακόμα έτους πραγματοποιήθηκε και βρισκόμαστε ήδη στην τέταρτη μέρα του 2021, ενός έτους που αναμένουμε να είναι καλύτερο από το προηγούμενο, όπως δηλαδή σε κάθε αλλαγή χρόνου.

Έχουμε προσδοκίες για ένα υγιέστερο και free covid 2021 για όλο τον κόσμο. Να ξανακινησουμε την ζωή μας από εκεί που την αφήσαμε. Να ξανά ονειρευτούμε και να ξανά σχεδιάσουμε στόχους.

Έτσι η πανδημία του covid-19 έχει αλλάξει τις ευχές μας και τους στόχους μας σε πιο «γήινες» καταστάσεις και αγαθά. Να κοιτάμε το σήμερα και αφήνουμε το αύριο.

Οπότε σήμερα δεν θα σχολιάσω το πολυσυζητημένο και αόριστο νέο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου.

Ούτε για την ανακοίνωση των τοπικών προέδρων των κοινοτήτων του δήμου μας και την βόλτα του Δήμαρχου στα ξεχασμένα χωριά του Μεσολογγίου σαν απάντηση.

Δεν θα σχολιάσω ούτε την ανακοίνωση για τα ενενήντα χιλιάρικα για μελέτες, μόνο, για τα ανατολικά γιοφύρια του Αιτωλικού.

Ούτε καν για την προπαγάνδα του φιλικού τύπου προς την δημοτική αρχή ότι όλα κυλούν ρόδινα στον τόπο.

Έχουμε Δευτέρες μπροστά μας να γράψουμε για τα παραπάνω κι ακόμα περισσότερα. Δυστυχώς, στον τόπο που ζούμε δεν λείπουν τα ευτράπελα.

Δεν λείπουν όμως και οι ευχάριστες εκπλήξεις.

Και μια τέτοια έκπληξη θα δούμε σήμερα.

Έτσι, σαν πρώτο άρθρο μου της χρονιάς, θα γράψω για μια πανέμορφη εικόνα που είδα πρωινιάτικα πηγαίνοντας να κάνω ψώνια. Περνώντας, λοιπόν, από το, αναβαθμισμένο πλέον, λιμανάκι της «Μπουκουγιάνου» είδα μια ομάδα από πάπιες και αλλά πτηνά να βολτάρουν στην στεριά και στην θάλασσα, δημιουργοντας έτσι μια αποικία πτηνών.

Μια εικόνα που δεν είναι συνηθισμένη στα μέρη μας.

Μου θύμισε ένα ταξίδι μου στην Καστοριά που είχα πάει με φίλους μου όταν ήμουν φοιτητής.

Επιπλέον είδα και τον εμπνευστή αυτής της κίνησης, τον φίλο Λάμπρο Χαρέλο να τις ταΐζει, πάρα τον άστατο καιρό.

Παρακάτω θα δείτε αντίστοιχες φωτογραφίες και βίντεο από την αποικία αυτών των πτηνών.

Μια μικρή κίνηση που με γεμίζει ενθουσιασμό και χαρά για το 2021.

Χρειάζεται αντίστοιχες πρωτοβουλίες ο τόπος μας με πινελιές εθελοντισμού, ανιδιοτέλειας, αγάπης για τον τόπο και απαλλαγής από παλαιοκομματικές πολίτικες για να ξεφύγουμε από την νοοτροπία του παρελθόντος.

Ο τόπος τελικά έχει ελπίδα.

Υ.Γ. Ο Λαμπρός μαζί με τον Στρατό, τον Χρήστο και τον Γιώργο ήταν αυτοί που καθάρισαν τον βυθό του λιμανιού προ ήμερων από σκουπίδια που πέταξαν Αιτωλικιώτες.


Όλα τα άρθρα σε αυτή την ιστοσελίδα προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα. Απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, διανομή ή μετάδοση του περιεχομένου χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του συντάκτη. Για οποιαδήποτε χρήση του υλικού, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον διαχειριστή της ιστοσελίδας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ