Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΑπόψειςΣύντομα σχόλια για τον «Ντολμάς 2024»

Σύντομα σχόλια για τον «Ντολμάς 2024»

◦ Αρχικά, πολλά συγχαρητήρια σε όσους δούλεψαν για τις εκδηλώσεις και σε όσους συμμετείχαν. Ήταν μια πολύ ωραία προσπάθεια που μας έφερε στη μνήμη μας τις γιορτές που γίνονταν επί ημερών Καραπάνου.

◦ Δεν έπιασε τελικά η προσπάθεια προπαγάνδας της «αχινούλας» με αποτέλεσμα τα, προ ημερών, γραφόμενά της περί διαφάνειας να πέσουν στο κενό. Οι Αιτωλικιώτες, αλλά γενικά και οι υπόλοιποι συνδημότες, δεν μάσησαν, δεν φαγώθηκαν μεταξύ τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά αντέδρασαν δυναμικά όλοι μαζί στις κακοήθειες και στους γκαιμπελισμούς τους βάζοντας στην θέση τους όσους θέλησαν να διχάσουν.

◦ Δημοσίευσε ο πρώην Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγιου: «Η μάχη του Ντολμά δίδαξε ανδρεία και ενέπνευσε. Το νησί του Αιτωλικού δικαιούται να γιορτάζει αυτό το γεγονός και να τιμά τους προγόνους του….».

Ποιος είπε τι; Ο πρώην Δήμαρχος; Που επί ημερών του τελούνταν οι εκδηλώσεις από αγγαρεία και για να βγάλουν δυο – τρεις φωτογραφίες, ώστε να φανούν. Που επί ημερών του υποβάθμισε, υποχρηματοδότησε και στέρησε για τέσσερα χρόνια κάθε δικαίωμα από τους Αιτωλικιώτες να προσπαθήσουν να καλυτερεύσουν τις γιορτές της μάχης του Ντολμά. Το λες και ειρωνία.

◦ Μια πόλη, μια θυσία, δυο ανακοινώσεις, δυο αγώνες δρόμου την ίδια ημέρα.

Πριν μερικούς μήνες έπεσαν κορμιά στο φέισμπουκ για το ποιος είναι ο γνήσιος, ο σωστός και ο ορθόδοξος σύλλογος δρομέων Αιτωλικού. Τώρα ο κόσμος του Αιτωλικού, μπερδεμένος από τις δυο ανακοινώσεις που δημοσιεύτηκαν από τους δυο συλλόγους δρομέων της πόλης μας, προσπαθεί να κατανοήσει ποιος είναι ο γνήσιος, ο σωστός και ο ορθόδοξος αγώνας θυσίας του Αιτωλικού. Αυτός που παρευρέθηκε ο νυν Δήμαρχος ή αυτός που τίμησε ο πρώην Δήμαρχος. Ιδού η απορία και η ειρωνία.

◦ Σωστή κίνηση των διοργανωτών να προσκαλέσουν όσους ντόπιους φορείς συμμετείχαν φέτος στις γιορτές της μάχης του Ντολμά, την ερχόμενη εβδομάδα, για απολογισμό και συζήτηση ώστε να προσπαθήσουν να γίνουν καλύτερες οι εκδηλώσεις του χρόνου.

◦ Τέλος, η μειωμένη έως ελάχιστη συμμετοχή των γύρω περιοχών και δε των συλλόγων της πρωτεύουσας θα πρέπει να τεθεί υπό συζήτηση. Αυτές τις μέρες τιμούμε αποκλειστικά την μάχη του Ντολμά και των ηρώων της που θυσιάστηκαν για όλους μας και τίποτα άλλο.

Μην μας διαφεύγει ότι η θυσία του Ντολμά, όπως και η παράδοση του Αιτωλικού, αλλά και η πτώση του Βασιλαδιού και της Κλείσοβας, εκ του αποτελέσματος, έφεραν ντόμινο εξελίξεων στην περιοχή μας και κατέληξαν σύντομα στην ηρωική έξοδο του Μεσολογγίου και μετέπειτα στην πτώση του.

Μη λησμονούμε την ιστορία μας!


Όλα τα άρθρα σε αυτή την ιστοσελίδα προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα. Απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, διανομή ή μετάδοση του περιεχομένου χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του συντάκτη. Για οποιαδήποτε χρήση του υλικού, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον διαχειριστή της ιστοσελίδας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ