Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΑπόψειςΓιατί δεν κλείνει ο κεντρικός του Αιτωλικού τις βραδινές ώρες;;

Γιατί δεν κλείνει ο κεντρικός του Αιτωλικού τις βραδινές ώρες;;

Το έχει η μοίρα μου φαίνεται να ασχολούμαι με δρόμους. Πριν δυο εβδομάδες έγραψα για τον μισοτελειωμένο δρόμο του Διόνι, που ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου μας το παρουσίασε, με ανακοίνωση του, σαν ολοκληρωμένο έργο. Την προηγούμενη Δευτέρα για την προσπάθεια καπελώσεις του δρόμου της περιμετρικής από αρκετούς αιρετούς για το «λίφτινγκ» που της έκαναν. Τώρα, είναι σειρά της Κων/νου Λάσκαρη, του κεντρικού δρόμου του Αιτωλικού.

Δεν θα ασχοληθώ με την εικόνα και τα προβλήματα του κεντρικού, αλλά για την απαγόρευση της διέλευσης αυτοκίνητων τις βραδινές ώρες, κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Από τις 10 Ιουλίου έχει ψηφιστεί το κλείσιμο της Κων/νου Λάσκαρη, από το τοπικό συμβούλιο Αιτωλικού. Μια απόφαση που ξεκίνησε να εφαρμόζεται το Σάββατο που μας πέρασε. Ξεκίνησε όμως;

Μα θα μου πείτε το Σάββατο το βράδυ, όπως λες και εσύ, ο δρόμος ήταν «κλειστός», γιατί προσπαθείς να δημιουργήσεις προβλήματα; Σωστά το Σάββατο το βράδυ ο δρόμος ήταν «κλειστός», στο ύψος του καφενείου Φώτη Νταλιάνη. Αλλά την Κυριακή; ήταν «κλειστός»;

Δυστυχώς ο δρόμος την Κυριακή το βράδυ ήταν «ανοικτός».

Σήμερα τι θα είναι; Να ρωτήσουμε το μαντείο των Δελφών; ή θα πάμε ανάλογα με τα κέφια των υπεύθυνων;

Θα μου πείτε πρώτη φορά γίνεται αυτό; Όχι κάθε χρόνο το ίδιο γίνεται. Κάθε χρόνο θυμούνται αρχές Αυγούστου να απαγορεύουν την διέλευση των οχημάτων στον κεντρικό δρόμο του νησιού (πέρυσι με τις 14 Αυγούστου ήταν «ανοικτός»). Αυτή, όμως, δεν μπορεί να είναι δικαιολογία για να μην λυθεί, με σχέδιο, ένα πρόβλημα. Ναι πρόβλημα. Γιατί αν δεν ήταν πρόβλημα δεν θα ήταν το τελευταίο θέμα προς συζήτηση στην τελευταία τακτική συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου της Δ.Κ. Αιτωλικού.

Προσωπικά, είμαι υπέρ του σωστού και οργανωμένου κλεισίματος της Κων/νου Λάσκαρη κατά τις βραδινές ώρες, από την αρχή του καλοκαιριού (1η Ιουνίου) και όχι αρχές Αυγούστου και όποτε το θυμόμαστε. Θέλω να βλέπω, όπως έβλεπε παλιά, στο κεντρικό δρόμο να περπατούν νέοι, ηλικιωμένοι, ανδρόγυνα, γονείς με τα καρότσια των παιδιών τους, παιδιά να παίζουν και να μην φοβούνται αν θα τους πατήσει κάποιο αμάξι. Ακόμα και τραπεζάκια με καρέκλες από τα λιγοστά μαγαζιά του δρόμου. Θέλω να βλέπω ζωή, αντί σκοτάδι και διερχόμενα αυτοκίνητα με τέρμα την μουσική και παρκαρισμένα δεξιά και αριστερά.

Και μάλιστα να έχουμε στο νου μας ότι η οικονομική απήχηση των διερχόμενων αυτοκίνητων, κατά τους θερινούς μήνες, προς τα καταστήματα του δρόμου μετά τις 21:00 μ.μ είναι απειροελάχιστη σε σχέση μ’ αυτήν των πεζών.

Τώρα όταν λέω με σχέδιο, εννοώ ότι κάθε μέρα τις 21.00 μ.μ. (όπου τα εμπορικά μαγαζιά κλείνουν) να απαγορεύεται η διέλευση των οχημάτων στον κεντρικό δρόμο της πόλης μας, αλλά και στις κάθετες αυτού, χωρίς καμία εξαίρεση. Να τοποθετούνται σήματα σε όλους τους σχετικούς δρόμους ώστε να μην μπορούν να τα προσπεράσουν. Να υπάρχει και έλεγχος από την αστυνομική αρχή του τόπου αν θεωρηθεί απαραίτητο.

Τέλος, χάρηκα μπορώ να πω που το Σάββατο το βράδυ «έκλεισε» ο δρόμος και η κατάσταση ήταν πιο ανθρωπινή, πιο ζωντανή. Αλλά απογοητεύτηκα το επόμενο ακριβώς βράδυ που τα αυτοκίνητα διαπερνούσαν την Κων/νου Λάσκαρη. Που οι υπεύθυνοι δεν έκαναν την δουλεία τους.

Και ερωτώ (ημέρα πάντα), γιατί παρακαλώ να επιτρέπεται χθες το βραδύ η διέλευση των οχημάτων σε δρόμο που έχει παρθεί απόφαση, από το Τοπικό Συμβούλιο της Δ.Ε. Αιτωλικού, να είναι «κλειστός»;


Όλα τα άρθρα σε αυτή την ιστοσελίδα προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα. Απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, διανομή ή μετάδοση του περιεχομένου χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του συντάκτη. Για οποιαδήποτε χρήση του υλικού, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον διαχειριστή της ιστοσελίδας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ