Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΑπόψειςΤελικά τον δρόμο του Λούρου ποιος τον φτιάχνει;;

Τελικά τον δρόμο του Λούρου ποιος τον φτιάχνει;;

Ένα από το πρώτα μου κείμενα στο etoliko.gr ήταν το «…στης “περιμετρικής” την ποδιά σφάζονται παλικάρια …». Σε αυτό, όπως μπορείτε να διαβάσετε, αναφέρομαι στο επικοινωνιακό παιχνίδι των τοπικών μας αιρετών για την «πατρότητα» του έργου της ασφαλτόστρωσης και οδοφωτισμού της περιμετρικής του Αιτωλικού.

Εκεί ο νυν Αντιπεριφερειάρχης Έργων, ο πρώην Αντιπερεφειάρχης Ενέργειας / Περιβάλλοντος, η Πρόεδρος του Αιτωλικού, μαζί με δυο πρώην δημάρχους και κάποιους νυν και πρώην δημοτικούς συμβούλους “σφαγιάστηκαν”, σαν παλικάρια, στην ποδιά της περιμετρικής, όπως λέει και το γνωστό λαϊκό άσμα, για να “κλέψουν” λίγη δόξα από την αίγλη του έργου.

Το ίδιο συνέβη και τις προηγούμενες μέρες με τον δρόμο προς τον Λούρου. Τσακώνονται περισσότερο για το ποιος κάνει το έργο και λιγότερο για αν τελικά θα γίνει ολόκληρο και ορθά το έργο.

Συνεργάτης του νυν Αντιπεριφερειάρχης Έργων και Δημοτικός Σύμβουλος Ι.Π. Μεσολογγίου «ανέβασε» φωτογραφία στο facebook που αναφέρεται στην πορεία των έργων του δρόμου προς το Λούρο (φώτο 1). Φωτογραφίες «ανέβασε» και ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου με την ασφαλτόστρωση του δρόμου προς το Λούρο με σχόλιο «Βελτιώνουμε καθημερινά την ποιότητα ζωής των δημοτών μας» (φώτο 2).

Δημοσίευση, όμως, για το δρόμο προς το Λούρο στο facebook έκανα και ο πρώην Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου και μέλος της περιφερειακής παράταξης του Απόστολού Κατσιφάρα (φώτο 3).

Για ακόμα μια φορά βλέπουμε την μεταφορά του επικοινωνιακού πολέμου μεταξύ των αιρετών μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αντί των καφενείων που γινόταν τα παλιότερα χρόνια. Προσπαθούν να «κλέψουν» τις εντυπώσεις του κοινού για να αποδείξουν ότι είναι λίγο καλύτεροι απο τους άλλους.

Και σαν να μην έφτανε αυτό στο παιχνίδι μπαίνουν φίλοι και παρατρεχάμενοι τους με σχόλια υπέρ των συμφερόντων τους ή ασκώντας μπούλινγκ σε αναρτήσεις και άρθρα που είναι σε αντίθετη γραμμή από αυτήν των αφεντικών τους.

Ηρεμήστε λίγο, τα προβλήματα του τόπου δεν λύνονται και δεν σουλουπώνονται με αναρτήσεις στα facebook και instagram.

Και αφού μιλάμε για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ας αναφερθούμε στο «εθιμοτυπικό σάλιο» που ανταλλάσσεται από ορισμένους μέσα σε αυτά.

Λοιπόν, ορισμένοι χρήστες των μέσων αυτών σε καθημερινή βάση, λες και δεν έχουν άλλη δουλειά να κάνουν, σχολιάζουν κάθε λογής ανάρτηση με σαλιό-σχόλια, φατσούλες και γελάκια, καθώς και εύχονται στους πάντες «χρόνια πολλά και ευλογημένα» ώστε να δείξουν την κοινωνικότητα και την υποληψή τους, δίχως αυτή να υπάρχει στον κανονικό κόσμο. Το χειρότερο όλων είναι όταν τα σάλια αυτά γίνονται συνήθεια και δεν φιλτράρεις που τα στέλνεις, όπως για παράδειγμα έκανε, για δευτέρη φορά μάλιστα, ο Αιτωλικιώτης Αντιδήμαρχος Πρόνοιας και Κοινωνικής Μέριμνας, στέλνοτας σε αποβιώσαντα της πόλης μας «χρόνια πολλά και ευλογημένα» την μέρα των γενεθλίων του.

Τελικά, ο δρόμο προν τον Λούρο θα φτιαχτεί; και ποιος τον φτιάχνει;;

Υ.Γ. Συγχαρητήρια στην ομάδα του Bootcamp Αιτωλικού για την κίνηση τους, να αφιερώσουν στην Βάλια μας τον αγώνα τους στο 4ο Acheloos Run – ΒΑΛΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ.


Όλα τα άρθρα σε αυτή την ιστοσελίδα προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα. Απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, διανομή ή μετάδοση του περιεχομένου χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του συντάκτη. Για οποιαδήποτε χρήση του υλικού, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον διαχειριστή της ιστοσελίδας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ