Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΑπόψειςΚλείστε την να πάμε παρακάτω

Κλείστε την να πάμε παρακάτω

Φυσικά και αναφέρομαι στη ΔΕΥΑΜ. Η μόνη βιώσιμη λύση, κατά την γνώμη μου πάντα, είναι να «μπει» λουκέτο στην εταιρία, να αναλάβει ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου τις υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης του δήμου μας και να πάμε παρακάτω.

Όταν δεν μπορείς να εξασφαλίσεις στους δημότες – πελάτες σου καθημερινή παροχή νερού στα σπίτια και στις επιχειρήσεις τους τότε ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ λόγος να υφίστασαι.

Η ΔΕΥΑΜ είχε ΑΠΟΤΥΧΕΙ παταγωδώς για τον σκοπό που δημιουργήθηκε και δυστυχώς το παραδέχτηκε και η ίδια με ανακοίνωση της, «Σήμερα Δευτέρα 7-2-2022, από το μεσημέρι, η VOLTERA πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΥΑΜ, διέκοψε την ηλεκτροδότηση των κεντρικών αντλιοστασίων ύδρευσης Κατοχής, Πενταλόφου, Γουριάς, Λεσινίου και Κεφαλοβρύσου, λόγω οφειλών». Και αντί να ζητήσει μια τυπική ΣΥΓΓΝΩΜΗ από τους πελάτες της που ταλαιπωρήθηκαν και έθεσαν σε κίνδυνο την δημόσια υγεία τους, τους ρίχνει τις ευθύνες της διακοπής, «Η ΔΕΥΑΜ παρά τις εκκλήσεις της, τις ενημερώσεις, τις διακοπές, τους πολύμηνους διακανονισμούς και το ίδιο τιμολόγιο που εφαρμόζει από το έτος 2007 δεν κατόρθωσε να εισπράξει το σύνολο των βεβαιωμένων οφειλών των καταναλωτών, ώστε να καλύπτει το λειτουργικό της κόστος και να διασφαλίζεται η δημόσια υγεία. Αντ’ αυτού οι οφειλές των καταναλωτών εκτοξεύθηκαν περίπου στα 11.000.000€ και η Πολιτεία από το 2013 δεν ικανοποίησε το αίτημά μας, όπως αντίθετα έγινε με πολλές άλλες ΔΕΥΑ, να εντάξει και την δική μας στην διαδικασία είσπραξης των δημοσίων εσόδων. Έτσι η κατάσταση θα έφτανε σε αδιέξοδο».

Η εταιρία αναφέρεται στις ληξιπρόθεσμες οφειλές των πελατών της αλλά δεν αναφέρεται:

Στην ΑΠΟΤΥΧΙΑ (1) της να εισπράξει τα χρήματά της. Αποτυχία είναι να μην μπορείς να εισπράξεις τα χρήματά σου για να μην έρθεις σε αντιπαράθεση με τους πελάτες σου.

Στην ΑΠΟΤΥΧΙΑ (2) της να μην τακτοποιήσει τα χρέη της στους προμηθευτές της. ΜΟΝΟ στους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας οφείλει περίπου τέσσερα εκατομμύρια. Τα χρέη αντί να μειώνονται αυξάνονται. Αποτυχία είναι να μην μπορείς να ρυθμίσεις τις οφειλές σου και να σου κόβουν το ρεύμα.

Στην ΑΠΟΤΥΧΙΑ (3) της να έχει ένα δίκτυο «σουρωτήρι» από διαρροές και παράνομες διασυνδέσεις. Αποτυχία είναι να μην μπορείς να ελέγχεις το δίκτυό σου και την ανικανότητά σου αυτή να την επιβαρύνεις στα τιμολόγια των πελατών σου.

Στην ΑΠΟΤΥΧΙΑ (4) της να προσφέρει στους δημότες – πελάτες της ένα ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ – ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ – για πόση σε όλους. Αποτυχία είναι τα δυο τρίτα του δήμου να πίνουν εμφιαλωμένο νερό οι πολίτες από δικά σου λάθη.

Στην ΑΠΟΤΥΧΙΑ (5) της να χάσει την εμπιστοσύνη των πελατών της. Αποτυχία είναι να στρέφεις ολόκληρα χωριά – στα χωριά αυτά υπάρχουν και πολίτες που πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους προς την εταιρία – εναντίον σου κόβοντας τους την παροχή ύδρευσης.

Στην ΑΠΟΤΥΧΙΑ (6) της να μην είναι ανταποδοτική εταιρία. Αποτυχία είναι να παίρνεις μόνο και να μην δίνεις σωστές υπηρεσίες.

Στην ΑΠΟΤΥΧΙΑ (7) της να μπει στην Ενεργειακή Κοινότητα της Περιφέρειας.

Και εκτός που δεν αναφέρετεαι στις δικές της ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ «νίπτει τα χείρας της» φορτώνοντας τις ευθύνες της σε όλους τους άλλους, ΠΟΛΙΤΕΣ, Κεντρική Διοίκηση και Δημοτικούς της αντίπαλους. Συνηθισμένη «καραμέλα» της σημερινής δημοτικής αρχής εδώ και δυόμιση χρόνια, που σιγά σιγά λιώνει.

Για αυτό ας ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ και τυπικά η εταιρία και να αναλάβει ο Δήμος τις υποχρεώσεις της μήπως βουλώσει επιτέλους αυτή η μαύρη τρύπα.

Να χτιστεί από την αρχή η ΣΧΕΣΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ των δημοτών με την υπηρεσία παροχής ύδρευσης και αποχέτευσης.

Να δοθεί ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΝΕΡΟ σε όλους τους δημότες του Δήμου μας.

Να τιμολογηθεί εκ νέου η αξία του νερού με βάση την κάλυψη των αναγκών υδροδότησης των πόλεων και χωριών του Δήμου μας και ΜΟΝΟ.

Το «πάω τα χρέη των δημοτών στην εφορία» ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ. Όπως ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ να μην πληρώνονται οι λογαριασμοί επειδή το νερό δεν είναι πόσιμο. Χρησιμοποιείς νερό άρα πρέπει να πληρώνεις και νερό. Το νερό είναι δημόσιο αγαθό αλλά για να έρθει στο σπίτι σου κοστίζει.

Και μέσα σε όλα αυτά, τουλάχιστον για μας στο Αιτωλικό που έχουμε ταλαιπωρηθεί με το πρόβλημα του νερού εδώ και μια δεκαετία, αιωρείται ακόμα και το θέμα της ποσιμότητας του νερού. Πίνεται ή όχι το νερό που τρέχει στις βρύσες μας;

Ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜ κατάλαβε την αποκλειστική ευθύνη της εταιρίας για την ταλαιπωρία των συμπολιτών μας και παραιτήθηκε, ο Προέδρος θα παραιτηθεί;;


Όλα τα άρθρα σε αυτή την ιστοσελίδα προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα. Απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, διανομή ή μετάδοση του περιεχομένου χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του συντάκτη. Για οποιαδήποτε χρήση του υλικού, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον διαχειριστή της ιστοσελίδας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ