Τετάρτη, 26 Μαρτίου, 2025
ΑρχικήΑιτωλικόΑιτωλικό: Σε κατάσταση πολιορκίας από κουνούπια

Αιτωλικό: Σε κατάσταση πολιορκίας από κουνούπια

Το Αιτωλικό, με τη γραφική του λιμνοθάλασσα, αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια ένα σοβαρό (που έχει καταντήσει γραφικό) πρόβλημα: τα κουνούπια. Η κατάσταση είναι τόσο έντονη, που ορισμένα σημεία της περιοχής είναι απροσπέλαστα, ακόμη και τις πρωινές ώρες.

Το πρόβλημα των κουνουπιών στο Αιτωλικό δεν είναι νέο. Θυμάστε παρόμοιο άρθρο μας το 2021; Η κατάσταση ήταν τόσο σοβαρή που αστειευόμασταν πικρά ότι «θα φάμε κουνούπια», καθώς η παρουσία τους ήταν παντού, καθιστώντας δύσκολη την καθημερινότητα. 

Η λιμνοθάλασσα του Αιτωλικού, με τα στάσιμα νερά της, αποτελεί ιδανικό περιβάλλον για την αναπαραγωγή των κουνουπιών. Αυτή η γεωγραφική ιδιαιτερότητα καθιστά την περιοχή ιδιαίτερα ευάλωτη.

Παρά τις προσπάθειες των τοπικών αρχών, οι λύσεις που έχουν εφαρμοστεί μέχρι σήμερα δεν επαρκούν. Και δεν ξέρουμε κι αν υπάρχει κάποια λύση εφικτή, εδώ που τα λέμε.

Όμως, οι ψεκασμοί συχνά καθυστερούν ή είναι ανεπαρκείς, ενώ η έλλειψη συντονισμένων ενεργειών, όπως η διαχείριση των στάσιμων νερών και ο καθαρισμός των εστιών αναπαραγωγής, επιδεινώνουν το πρόβλημα.

Η αντιμετώπιση του προβλήματος απαιτεί ολοκληρωμένη στρατηγική. Πιθανώς έγκαιρους και εντατικούς ψεκασμούς, διαχείριση των στάσιμων νερών και συστηματικό έλεγχο σε ολόκληρη την περιοχή. Μόνο με συντονισμένες ενέργειες και τη συνεργασία των τοπικών αρχών και των κατοίκων μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το πρόβλημα των κουνουπιών στο Αιτωλικό.

Μέχρι τότε, οι κάτοικοι θα συνεχίσουν να ζουν σε κατάσταση πολιορκίας, προσπαθώντας να προστατευτούν από ένα πρόβλημα που μοιάζει ανεξέλεγκτο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ