Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΑπόψειςΑπορίες - Σχόλια ενός δημότη (2)

Απορίες – Σχόλια ενός δημότη (2)

Άρεσε το προηγούμενο κείμενο μου «Απορίες – Σχόλια ενός δημότη» και λέω να το επαναλάβω.

Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν:

  • Λέτε να ασφαλτοποιηθεί πλήρως το Πάρκινγκ;

Εντάξει, ας πούμε ένα μπράβο στην Δημοτική Αρχή για τις παρεμβάσεις της στην οδοποιία. «Έπεσε» άσφαλτος σε περιοχές (Σταθμός – Δυτικά) της πόλης μας που οι δρόμοι έμοιαζαν σαν κυματιστά πατατάκια . Φυσικά, ασφαλτοποιήσεις χρειάζονται κι αλλά σημεία, αλλά άμα περισσέψει κι αυτή την φορά λιγάκι άσφαλτο, αν δεν σας πειράζει, ας την ρίξετε στο «πάρκινγκ» μήπως και ολοκληρωθεί το έργο σας. Λιγάκι από εδώ λιγάκι από εκεί σε τέσσερα χρόνια θα είναι έτοιμο.

Α! Το ζιζανιοκτόνο να έχετε έτοιμο, θα χρειαστεί και φέτος.

  • Φέτος θα «κλείνει» η Κων/νου Λάσκαρη;

Κάθε χρόνο τα ιδία, το Τοπικό Συμβούλιο ψηφίζει, από τον Ιούλιο, την απαγόρευση της κυκλοφορίας στο κεντρικό δρόμο του νησιού μας κατά τις βραδινές ώρες και η απόφαση εφαρμόζεται μόνο τις μέρες του πανηγυριού. Επειδή δεν είμαστε το πιο τουριστικό μέρος ας μην «κλείνει» ο δρόμος όλη την εβδομάδα, ας πούμε μόνο Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή αυτόν τον μηνά και τον επόμενο βλέπουμε. Να «κλείνει» όμως, όχι όπως πέρσι που έπρεπε να ρωτήσουμε το μαντείο των Δελφών για το κλείσιμο του κεντρικού.

  • Η χελώνα πιο γρήγορα προχωράει

Είναι στα έργα του τεχνικού προγράμματος του 2020. Η σύμβαση υπογράφτηκε τον Ιανουαρίου του 2021. Και από ότι φαίνεται αυτό το «μεγαλειώδες» έργο, που επιλύσει «χρόνια προβλήματα του τόπου» θα τελειώσει το 2022, αφού δεν ξεκίνησε ακόμα. Για την «Ανάπλαση περιβάλλοντος χώρου κεντρικής πλατείας Αιτωλικού» μιλώ φυσικά. Αργείτε πολύ αργείτε, εκτός αν υπάρχει σχέδιο…

  • Ακόμα στο περίμενε τα αλιευτικά καταφύγια

Βλέπω στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου, για το έτος 2020, κονδύλι τριάντα χιλιάδων ευρώ για «Συντήρηση, επισκευή αλιευτικού καταφυγίου Δ.Ε. Μεσολογγίου και Δ.Ε. Αιτωλικού» και αναρωτιέμαι γιατί ενάμιση χρόνο μετά δεν έχουμε δει καμία συντήρηση – επισκευή στα αλιευτικά καταφύγια της Δ.Ε Αιτωλικού, τα όποια είναι υπό κατάρρευση.

Α! Δεν θέλω να σχολιάσω το γεγονός ότι το συγκεκριμένο κονδύλι δεν διευκρινίζει που και πως θα κατανεμηθεί το ποσό.

  • Τι γίνετε με το γήπεδο βρε παιδιά;;;

21 Μαρτίου 2020 – Ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου συναντήθηκε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στο χώρο του Δημοτικού Σταδίου και ενημέρωσε για τα μέτρα προστασίας που θα παρθούν στο γηπέδου (τοποθέτηση συρματοπλεγμάτων, συναγερμού και καμερών στο χώρο).

4 Ιουνίου 2020 – Ο πρώην Δήμαρχος ανακοινώνει την «Κατασκευή Συνθετικού Χλοοτάπητα Δημοτικού Σταδίου Δημοτικής Ενότητας Αιτωλικού».

26 Φεβρουαρίου 2021 – Ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου υπογράφει την σύμβαση με τον  εκπρόσωπο της μειοδότριας εταιρείας.

17 Ιουνίου 2021 – Η διοίκηση του Άρη Αιτωλικού καταγγέλλει για λεηλασίες στο γήπεδο και βάζει στο στόχαστρο Δημοτική και Αστυνομική Αρχή.

Και ερώτηση που δημιουργείται είναι θα υπάρξει ουσιαστική φύλαξη του γηπέδου ή θα κλαίμε και τον καινούριο χλοοτάπητα του χρόνου;

  • Απελευθέρωσης του Αιτωλικού

Με μπράβο προς την Δημοτική Αρχή αρχίσαμε και με μπράβο προς αυτή θα κλείσουμε. Μπράβο στην Δημοτική Αρχή που υλοποίησε γιορτή για την Απελευθέρωση του Αιτωλικού. Αν και δεν έχω άποψη για την γιορτή, επειδή, δεν μπόρεσα να παρευρεθώ θέλω να πω ότι σαν ιδέα είναι ωραία με τις προϋποθέσεις, όμως, να μην γίνουν πρόχειρα, για τις φωτογραφίες, τις καταθέσεις στεφάνων (που δεν έκανε φέτος ο Δήμαρχος στην επέτειο του Ντολμά), για να δείξουμε ότι νοιαζόμαστε, για τα 200 χρονιά από την Ελληνική Επανάσταση και για το φαίνεσθαι. Και φυσικά να μην «υποτιμηθούν» οι γιορτές Ντολμά, τα επόμενα χρόνια, για να «ανέβουν» αυτές της απελευθέρωσης. Ο χρόνος θα δείξει. Αυτά και για αυτή την Δευτέρα. Την επομένη βλέπουμε.


Όλα τα άρθρα σε αυτή την ιστοσελίδα προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα. Απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, διανομή ή μετάδοση του περιεχομένου χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του συντάκτη. Για οποιαδήποτε χρήση του υλικού, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον διαχειριστή της ιστοσελίδας.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ